[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(8)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
悠二巴打整既 "砌機LIST" 、 "硬件一般知識"、"走線心得" 網

http://sites.google.com/site/hardwarelist

搵砌機LIST同埋有普通問題都可以參考呢個網先,如果有特別要求再同其他巴打係度細執
而電腦硬件問題都可以集中係度問
Lm
lm
dcfever唔係有巴打話有假u咩?

咁我就唔知
二手總有風險嘅

咁我就唔知
二手總有風險嘅

wtf
Lm
想問淘寶itx 版有無伏?
1155 想換機箱

咁我就唔知
二手總有風險嘅

如果買新cpu mb ram,有咩推介?
橫點都over budget,是9但算
但求support到個144hz mon同1070
而家打機and開住chrome睇youtube,粒u都會去到9x%,跟住chrome crash

中毒/過熱?
正常冇理由
btw依個時間gaming多數上i7 7700
對amd有愛嘅就等埋amd r5系列先算
有無人知香港CPU
有無分係盒裝同唔係盒裝
價格相差幾多到
1050Ti vs rx470?

有無人知香港CPU
有無分係盒裝同唔係盒裝
價格相差幾多到

見開既盒裝即係有風扇包埋
600p 256宜家咩價位
有冇人有sfx 牛推介 450w 左右

好似800

粒U諗住用1600x
ching們會點揀

好似800

痴撚線

好似800

痴撚線

幾時跌
有冇乜第二隻代替
有冇巴打有sfx 牛推介 400w 左右
有冇巴打有sfx 牛推介 400w 左右

sf450??

利申:鳩up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞