[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(8)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
12cm 1500rpm風扇 vs 14cm 1000rpm風扇
邊個冇咁嘈
Budget預$8000-9000 主要打機
當然平到梗係平
猶豫緊換唔換1070顯卡好
同埋有冇其他改善
希望悠二巴打比d意見

條list都冇乜問題了
當然平到梗係平
同埋有冇其他改善
希望悠二巴打比d意見

條list都冇乜問題了

其實可以考慮用返原裝散熱器
12cm 1500rpm風扇 vs 14cm 1000rpm風扇
邊個冇咁嘈

後者
而家想換cpu 底板的話
係咪等r5 唔買7700先?

主要for 打機,但會multitasking(因為duo mon)
gpu用緊1070

可以等r5 1600

主要for 打機,但會multitasking(因為duo mon)
gpu用緊1070

可以等r5 1600

睇嚟係1400會令人失望
當然平到梗係平
同埋有冇其他改善
希望悠二巴打比d意見

條list都冇乜問題了

悠二巴打想問600蚊到有乜機箱好

想有dvd 位

gpu用緊1070

可以等r5 1600

500-600 如果想要有光碟位既case 有咩好揀

sharkoon bw9000-w
當然平到梗係平
同埋有冇其他改善
希望悠二巴打比d意見

條list都冇乜問題了

即係係咪唔洗加散熱?
同埋換唔換1070好

gpu用緊1070

可以等r5 1600

你知道得太多了
當然平到梗係平
同埋有冇其他改善
希望悠二巴打比d意見

條list都冇乜問題了

悠二巴打想問600蚊到有乜機箱好

想有dvd 位

atx既話.bw9000啦
求未來List想upgrade部機玩中高效黑沙 budget~5k

舊機邊有邊啲可以留同換果啲放唔放得出?

求未來List想upgrade部機玩中高效黑沙 budget~5k

舊機邊有邊啲可以留同換果啲放唔放得出?

5千budget有少少兩頭唔到岸,換u既話換i5分別都唔大,一係唔換一係就上i7, 一換u,板同ram都跟住要換,依度加埋都3千尾,主流rx480 8gb/gtx 1060 6gb就爆硬你不直

一係咁
i7-7700
$2350
b250vh pro
$580
大路ddr4 ram16gb
$840
rx 470 gaming x 4gb
$1400

total:5170

唔係既話
其實可能i5都夠做,你試下換住張1060 6gb睇下咩反應先,okay咪唔洗換u,最多加條8 gb ddr3同埋加隻hdd(如果你覺得唔夠位)

同埋你用咩牛?
想問下asus h97 pro gamer用唔用到intel 600P M2 SSD?見佢PCIe3.0 slot得一個但我已經用左黎插顯卡
邊個冇咁嘈

後者

風量都差唔多?
ASUS ROG STRIX GTX 1080 Ti $7399
我都係等MSI算
ASUS ROG STRIX GTX 1080 Ti $7399
我都係等MSI算

巴打我有張二手asus strix 1080ti未開盒有單有保平原價少少放俾你要唔要
我都係等MSI算

巴打我有張二手asus strix 1080ti未開盒有單有保平原價少少放俾你要唔要

做咩咁浪費
我都係等MSI算

巴打,知唔知張卡大約幾長?想買但要睇下放唔放得落
好老實講.暫時最抵玩一定係gigabyte aorus 1080 ti
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞