[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(8)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
幾時會有多d AM4既MATX版揀

香港而家都有幾塊既

四大牌都有

雖則型號不太多

等ITX

我都想知幾時有
幾時會有多d AM4既MATX版揀

香港而家都有幾塊既

四大牌都有

雖則型號不太多

等ITX

我都想知幾時有

我都想g
5-9fps 掛1080P

冇咁多啦
ichill 而家算數啦

900系就真係唔差

1000系冇正常過

又唔係平.散熱又廢
itx am4板.暫時未知
砌咗部新機,SSD同HDD係重用
但係裝咗好多次WIN 10都唔成功
彈咗PFN_List_Corrupt
上網睇話有機會壞RAM,但係RAM係新買
有冇解決方法
同埋大部份List都改左

性價比更高

悠二巴打我打算跟你15000list但係有兩個問題
1:底板t記得Intel® Core™ Broadwell-E i7-6800K 3.4GHz 15M Cache 6 Core 12 Thread LGA2011-3呢張得唔得,同你推介有咩分別?
2:display 佢有兩張名一樣但價錢相差100請問有咩分別
同埋大部份List都改左

性價比更高

悠二巴打我打算跟你15000list但係有兩個問題
1:底板t記得Intel® Core™ Broadwell-E i7-6800K 3.4GHz 15M Cache 6 Core 12 Thread LGA2011-3呢張得唔得,同你推介有咩分別?
1.
唔明你講乜
呢粒cpu黎.唔係底板黎
都係6800k就得

2:display 佢有兩張名一樣但價錢相差100請問有咩分別
一張應該係exoc snpr 一張係應該係exoc
直接snpr就得.exoc代理商缺左近個半月
想入1080係咪應該等多排

想問呢條list仲有冇咩意見 thanks

想問呢條list仲有冇咩意見 thanks

CPU
- Intel® Core™ Kabylake i7-7700 3.6GHz 8M Cache 4 Core 8 Thread LGA1151 $2340 SALES
$2399
主機板
- ASRock Z270 Pro4 ATX $1170
顯示卡
- GALAX GeForce® GTX 1080 EXOC 8GB GDDR5X $4299
RAM
- GALAX HOF Series DDR4 3200MHz 16GB Kit (2x8GB) 白色散熱片 $940
火牛
- Antec NeoEco II Series NEO-ECO2-550 80Plus Bronze 550W PSU $549
HDD
- WD Blue WD10EZEX 1TB 7200rpm 64MB 3.5 Inch HDD $328
SSD
- Intel SSD 600P Series M.2 80mm PCIe NVMe 3.0 x4 256 GB $830
機箱
- Sharkoon 聖龍者 DG7000 Blue LED 藍光 ATX $450

服務:
產品: $10906
砌機: $80
總額: $10986
想入1080係咪應該等多排

等1080TI非公出左先啦
想問因為想升級做1151 socket 既U

本身用緊h97 i5 4460

有冇咩老母板,RAM 推介

希望老母板1000樓下 ATX/MATX size 都得

RAM 就2400 ok

CPU 已決定用7700 配原裝散熱

display 本身用緊ASUS Strix GTX 1070 O8G 所以唔使換住

900系就真係唔差

1000系冇正常過

又唔係平.散熱又廢

用緊ichill 1060

900系就真係唔差

1000系冇正常過

又唔係平.散熱又廢

inno連ichill個series都搞柒埋真係冇人敢買

900系就真係唔差

1000系冇正常過

又唔係平.散熱又廢

inno連ichill個series都搞柒埋真係冇人敢買

1060就應該冇咩所謂
再上就狗都唔屌
求救有冇師兄同我一樣要強制降頻先用得張display

https://lihkg.na.cx/thread/170246/page/1
如果八月幾九月砌機一萬蚊畢直夠唔夠r7 1700同埋1080
同埋i5 2400升上去r7 1700打機用上去大唔大分別

如果八月幾九月砌機一萬蚊畢直夠唔夠r7 1700同埋1080
同埋i5 2400升上去r7 1700打機用上去大唔大分別

咁呢個實有分別既

兩個平台差太遠

其實到時可以考慮買ryzen 5

我諗我到時應該會出ryzen 5 配1080 組合

display 本身用緊ASUS Strix GTX 1070 O8G 所以唔使換住

底板用買塊gigabyte z270 hd3.大約1000蚊一塊

ram 買 galax hof 3200mhz 2x8gb ram .大約940.
悠二巴打

我睇左你新果個11k list

sharkoon shark zone c10 機箱夠放一張msi 1080?
悠二巴打

sharkoon shark zone c10 機箱夠放一張msi 1080?

放就放到

不過要走線走得好好.條list要睇砌機條友功力
悠二巴打

放就放到

不過要走線走得好好.條list要睇砌機條友功力

唔該哂巴打
因為報緊個list 10k 都只係用zotac 既1080 mini
如果比多1k 又用到gaming x 都好似ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞