[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(8)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
有冇人知香港邊度有be quiet嘅風扇買
想買隻case fan 聽講好靜

Be quiet 係咪冇行貨

ryzen 1600x gamimg 差過1700x?
今次測試

真係令我大開眼界

百感交集

係, 台灣同大陸就有, 但係好貴好貴, 德國佬qc, 大陸造
silent wing系列真係好靜而且好穩, 拎上手feel唔到扇葉轉緊
不過風量略少, 買1500rpm以上比較好

淘寶有d拆機扇賣但唔係silent wing系列
今次測試

真係令我大開眼界

百感交集

唔好賣關子啦 益下我地
今次測試

真係令我大開眼界

百感交集

唔好賣關子啦 益下我地

係囉快啲啦
今次測試

真係令我大開眼界

百感交集

等你出review

係, 台灣同大陸就有, 但係好貴好貴, 德國佬qc, 大陸造
silent wing系列真係好靜而且好穩, 拎上手feel唔到扇葉轉緊

咁有咩差唔多靜嘅風扇推薦?
之前睇到隻corsair 磁浮扇啲噱頭嘢埋到成兩三舊水一隻 唔知係咪陣係特別靜
希望搵到隻~$100-150 140mm

咁有咩差唔多靜嘅風扇推薦?
之前睇到隻corsair 磁浮扇啲噱頭嘢賣到成兩三舊水一隻 唔知係咪陣係特別靜
希望搵到隻~$100-150 140mm

咪就係因為可以用高頻ram

3200mhz 同2400mhz.實際Gaming都有幾大既分別

而點解唔用7700k係因為.實際同7700 gaming.只有好細小既差距.可能只係多幾FPS.但差價近600蚊(計埋散熱器).個人覺得唔太值得.所以冇用7700k list了

4c8t始終係4c8t.多個少少fps都意思不大了

無知一問分別有幾大

因為我上網睇3000同2400 ram speed分別都唔大,得個1-2滴fps差距

3200mhz 同2400mhz.實際Gaming都有幾大既分別

而點解唔用7700k係因為.實際同7700 gaming.只有好細小既差距.可能只係多幾FPS.但差價近600蚊(計埋散熱器).個人覺得唔太值得.所以冇用7700k list了

無知一問分別有幾大

因為我上網睇3000同2400 ram speed分別都唔大,得個1-2滴fps差距

https://youtu.be/cLg1YwH0QOA
有冇人試過個螢幕自動間隔性黑mon?
每次黑mon約1-2秒
唔知點算,已經更新左張顯卡,全部線重插
型號係Acer G227HQL
求救
現階段唔講得太多

NDA

只能講.其中一粒比我想像中差好撚多

無知一問分別有幾大

https://youtu.be/cLg1YwH0QOA

睇呢一篇Review
https://www.youtube.com/watch?v=Er_Fuz54U0Y
現階段唔講得太多

NDA

現階段唔講得太多

NDA

無知一問, DNA係咩意思
現階段唔講得太多

NDA

保密協議
現階段唔講得太多

NDA

保密協議

Dna
保密協議

以電腦硬件界.簡單d黎講

直到某個時間前.

唔可以售賣.唔可以公開.唔可以透露.唔可以放出任何評測 之類
現階段唔講得太多

NDA

保密協議

Dna

脱氧核醣核酸(英语:deoxyribonucleic acid,縮寫: DNA)又稱去氧核醣核酸,是一種生物大分子,可組成遺傳指令,引導生物發育與生命機能運作。
保密協議

直到某個時間前.

唔可以售賣.唔可以公開.唔可以透露.唔可以放出任何評測 之類

4月11先完nda?

r7熄兩粒等唔等於r5
摩斯密碼講下都好
保密協議

直到某個時間前.

4月11先完nda?

r7熄兩粒等唔等於r5
摩斯密碼講下都好

只能講

唔好信而家網上任何由Ryzen 7 關閉核心數模擬4c8t 6c12t ryzen既評測
保密協議

直到某個時間前.

4月11先完nda?

r7熄兩粒等唔等於r5
摩斯密碼講下都好

只能講

唔好信而家網上任何由Ryzen 7 關閉核心數模擬4c8t 6c12t ryzen既評測

咁開核呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞