[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(8)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我好似講太多了
T記張技嘉1080ti非公係唔係extreme版黎架? 6199
我好似講太多了
T記張技嘉1080ti非公係唔係extreme版黎架? 6199

香港未有aorus xtreme

只有aorus

都未知會幾時有xtreme
想換wifi router, 請問中高level 買Netgear r8500 係咪已經足夠? thx 大大

利申: 網上爬1000m
我好似講太多了

只有aorus

好似xtreme再正d,asus太貴
我好似講太多了

只有aorus

好似xtreme再正d,asus太貴

我等下Xtreme
大陸aorus 同aorus xtreme相差400蚊人仔

個人覺得aorus已經足夠

散熱器一樣.不過xtreme gpu背後粒銅片會大粒少少.不過應該相差唔太遠.

雖然xtreme有多一年保養

不過.我覺得買aorus已足夠
大陸aorus 同aorus xtreme相差400蚊人仔

個人覺得aorus已經足夠

散熱器一樣.不過xtreme gpu背後粒銅片會大粒少少.不過應該相差唔太遠.

雖然xtreme有多一年保養

不過.我覺得買aorus已足夠

散熱器.用料.aorus同aorus xtreme一樣的

400蚊係買佢多一年保養同埋個大少少既銅片

呢個見仁見智

我自己會買普通aorus
求一個有光碟機位同擺得落h110i 280mm既機箱推介

Corsair 760T/780T define r5 就好要拆hard disk 架

Corsair 760T/780T define r5 就好要拆hard disk 架
悠二試冇想像中咁好個粒Ryzen係咪行default core frequency

超左都係哂氣.相差太遠

已經唔關事核心數.頻率事

Cache 問題
19MB Cache vs 10MB Cache
對性能影響極大
1400奄得太勁

(好似係)

想放前面定上面先
2000樓下amd有咩display card 選擇
唔要加多少少

有冇地方可以改改

有冇地方可以改改

ssd 轉intel 600p 256gb

箱轉nzxt s340
利申:nzxt打手

有冇地方可以改改

箱轉nzxt s340

nzxt打手

有冇地方可以改改

箱轉nzxt s340

nzxt打手

S430都ok
我想問張aorus1080ti 插左入去 收左一口螺絲 但用手禁都郁到
其實洗唔洗理?
我想問張aorus1080ti 插左入去 收左一口螺絲 但用手禁都郁到
其實洗唔洗理?

2000樓下amd有咩display card 選擇
唔要加多少少

RX 480 8GB
邊到多2手零件賣?
小弟想買塊x58 玩下
大家有無推介?

想放前面定上面先

有咩分別
巴打們我依家部機成日開唔到話顯示卡有問題
咁依家我索性換張顯示卡,想問下有咩好推介,
平時用係個普通19吋mon,,加久唔久用個49吋電視睇片

另外router 呢到有無推介!?黎緊轉用500mb 寬頻,但屋企個行緊200mb,, 上網望過話小米,但我望兩望,又話wifi 最高100mb 咁樣,好似話無咁好,,所以想睇下大家有咩意見

另外router 呢到有無推介!?黎緊轉用500mb 寬頻,但屋企個行緊200mb,, 上網望過話小米,但我望兩望,又話wifi 最高100mb 咁樣,好似話無咁好,,所以想睇下大家有咩意見

咪撚用大陸軟件啦

btw 預幾錢

咪撚用大陸軟件啦

btw 預幾錢

sor,但我唔知有咩程式可以睇到,只識呢個,仲有更新功能
顯示卡 2000
router 1000

當然愈平愈好啦 好窮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞