【來讓我命運和你箍緊】《虔誠者》(15)

1001 回覆
267 Like 3 Dislike
傲小一?

頭號特工

「放心,我仲有一個人到時可以幫得上忙。」我望著在牆角爬著的微細蜘蛛。

咁撚明顯都諗唔到

傲小一?

頭號特工

「放心,我仲有一個人到時可以幫得上忙。」我望著在牆角爬著的微細蜘蛛。

咁撚明顯都諗唔到

[size=2]/size=2]

傲小一?

頭號特工

咁撚明顯都諗唔到

[size=2]/size=2]

意思係蜘蛛仔果班人
頭號特攻一定會出現吧?
狼王呢
狼王呢

sm緊張澄
傲小一?

頭號特工

咁撚明顯都諗唔到

畫公仔畫到出腸啦喎
狼王呢

sm緊張澄

比我就挑斷兩條腳筋慢慢玩
狼王呢

sm緊張澄

一定要啦 鹿彤幾時返去狼王身邊
狼王呢

sm緊張澄

挑埋手筋啦 四肢殘廢慢慢玩
狼王呢

sm緊張澄

狼王呢

sm緊張澄

再餵佢食屎
七天。

如果七天之後,就會世界末日,你會想做些什麼?

除了鳳凰一面平和的做自己事之外,夏林、忍蛋還有我,都坐在沙發上陷入了沉思、沉默。

我們一坐,就坐上了半日。

「咁快就半日啦‧‧‧?」夏林望望鐘錶。

「時間居然過得咁快,以前仲覺得佢好慢‧‧‧‧‧‧」忍蛋苦苦一笑,望住我:「下忍,做咩唔出聲。」

「冇,我以為人死之前會大吵大鬧,去做盡自己未做過嘅事情‧‧‧‧‧‧」抱住手的我,說:「但估唔到,係異常地沉靜。」

「反正你都唔會死啦,哈哈哈!可以講俾我聽未,你條女把劍喺點得嚟!如果知道個把尚方寶劍嘅情報,我就算死,都無憾啦!」喝著酒的鬼匠笑哈哈地說。

「嗯,反正得番七日時間,就完埋你心願。」我淺澀一笑,就準備走去霞的房間。

看看天色,太陽都漸漸下山了,但怎麼霞還未拍門叫我們放她出來?

「佢係一個英雄,唯一一個敢於同我家族對抗嘅人,我已經相信,佢係命中注定嚟拯救嘅人,唔會錯嘅。」

正準備打開門的我愣住了,停在門前。

「妹,我驚你會受傷,同百毒人相愛注定冇可能,你連哪怕掂佢一下都做唔到,何來長久嘅愛情?」日霞冷淡的語氣。

「姐姐,你知道唔知~?愛一個人,就好似飛蛾明知火光有危險,都會毫不猶豫咁撲入去。」

「飛蛾撲火。」

我從門孔的洞子,偷偷觀望著霞,只見她自悅地自言自語,臉上的笑意毫不掩飾地呈現出來。
「咳‧‧‧」我裝一聲咳:「霞,你出唔出嚟行下?」

「好啊!」

她出來以後,我就陪同她行到大廳。鬼匠一見她真身,便即打量,然後點點頭道:「小姑娘!你把劍邊到嚟!」

「吓?」

「霞,你介唔介意,講俾佢聽,你把寶劍嘅來源。」

「個把寶劍‧‧‧我已經唔見好耐,點解無啦啦問起?」霞反問。

「我想知!!!!」鬼匠連手上喝著的酒也拋下不管了,走近到霞的面前。

「哇‧‧‧依個小矮人又幾得意喎‧‧‧‧‧‧」霞揚住嘴角,低著頭的拍一拍鬼匠頭頂。

「啊呀呀呀!!!」鬼匠突然暴怒:「我唔係你寵物呀,八婆!!!」

「洗唔洗咁惡呀!」霞厭惡地後退一步。

「劍點得嚟嘅!!」

「啍~你要我講就講?」

「喂喂喂喂!!!」鬼匠轉瞪住我。
「霞,佢知道你把劍下落。」我說。

「咩話?」霞愕然,望住眼前比自己還矮的鬼匠:「你知道我把劍喺邊!?」

「嘿嘿‧‧‧‧‧‧我仲改造到佢同一把遮合體,力量更上一層樓!」

「咩話!!!」現在轉為霞要發瘋似的,狂罵鬼匠:「我個把劍係中國崑崙山上一個鑄劍大師造俾我嫁!!!你知唔知好稀有架!!」

「原來喺個到‧‧‧」無意中引誘到霞回答的鬼匠,終於露出笑容:「死之前,我都要去崑崙山一敞。」

「喂!!小矮人,我把劍依家喺邊呀!」霞反而拉住了鬼匠。

「小咩矮人呀!如果可以,我下體大到可以屌死佢呀!」鬼匠突然指住夏林。

「又突然關我事?」夏林莫名地被拉進去話題之中。

「講!把劍係我!」霞張開了手攔住鬼匠,不讓他離開。

「你把劍‧‧‧即係俾我改造成嘅夜行傘喺赤兵隊一個師團長手上喇!!放棄啦!」鬼匠憤懣地答。

「咩話‧‧‧!小時,同我一齊佢搶返嚟!」霞一轉眼,就走來拍住我膊頭。

「吓‧‧‧?」我才剛回神過來。
鬼匠同忍蛋爭女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞