【來讓我命運和你箍緊】《虔誠者》(15)

1001 回覆
267 Like 3 Dislike
Split
V14白袍男同赤兵隊合作消滅旗下特工部?
留名
V14白袍男同赤兵隊合作消滅旗下特工部?

應該又係做實驗借v14過橋
借赤兵隊
自膠
留名
直覺話比我聽赤曲未死
患上一種'赤曲求遠都會守護廢時'既相思病
第二天一早,我照霞的吩咐把雜菜鍋給予其「姐姐」進食。

「咩嚟架!」

「有營養又健康嘅五色雜菜鍋。」我說。

「依啲狗糧我唔會食~」

「咁你就餓到去夜晚,「晚霞」出番嚟個陣我會叫人買油脾燒鴨俾佢食。」我轉身就想離開,可是被鎖在房間的她在傳飯的孔中向我喝了一聲!

「喂!點解要咁對我呀!」

「愛一個人唔需要原因。」我轉頭,望向她:「憎一個人都係。」

「我唔愛你姐,但係我妹妹愛你,你都唔應該咁樣對待佢個胃啊!我哋用同一個胃嫁喎!」

「菜有營,食多啲。」我向她眨眼,就一於少理。

「啊呀呀呀呀呀──!!!!我孫女呀!!!!」鬼匠又忽然怪叫。

也是時候問他一點事情了。

「鬼匠。」

「你條撚屌!!!!好放開我走呀!!!!」

「你已經幫赤兵隊製造完導彈發射器,某程度上‧‧‧‧‧‧對佢哋嚟講,你已經冇利用價值。」我認真地望住他:「而且因為你已經同我哋一齊,佢哋唔會再信任你。」

「咁又點呀你個仆街仔‧‧‧‧‧‧!總之係你累到我咁嫁,如果你唔捉我番嚟‧‧‧我一早同我孫女離開咗香港喇!!!!」

「我唔係想捉你番你,但係為咗摧毀特工部‧‧‧‧‧‧要令成個香港都毀滅,根本就唔值得!」我捉住他的頸領。

「啊!!!我冇事就得啦!!你就當我係自私撚喇!!!!!」
「所有人,喺香港都有自己想要守護嘅人,愛嘅人‧‧‧‧‧‧唔單止你,每一個人都係。」

「‧‧‧唔關我事!!!反正都唔關你事!!!你根本唔會毒死!!」

「但你要我望住自己愛嘅人一個一個咁毒死,我做唔到。」

「‧‧‧‧‧‧」

「講,到底有冇方法停止依一切!」

此時,霞的聲音又在另一間房傳來:「喂!賤人,還返把寶劍俾我呀!」

「夜行傘已經唔見咗,你拎張報紙捲起玩住先!夏林,拎俾佢。」我開門喊道,然後繼續一對一的面對鬼匠。

「夜行傘‧‧‧!?」鬼匠有點疑惑。

「啱啱講嘢個女仔‧‧‧係夜行傘入面把寶劍嘅主人。」我答。

「‧‧‧真係?!!」

就黎番到將軍澳
開定個估行番屋企先

就黎番到將軍澳
開定個行番屋企先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞