【來讓我命運和你箍緊】《虔誠者》(15)

1001 回覆
267 Like 3 Dislike
IFC天台
廢雞時
夏林
忍者兩兄弟
鳳凰
zerowind
狼王

vs

特工部
傲家
赤兵

大亂鬥諗起都緊張

仲有寂靜死神
IFC天台
廢雞時
夏林
忍者兩兄弟
鳳凰
zerowind
狼王

vs

特工部
傲家
赤兵

大亂鬥諗起都緊張

仲有寂靜死神

IFC天台仲有達叔
zw呢屌 立清出事都仲未上水
IFC天台
廢雞時
夏林
忍者兩兄弟
鳳凰
zerowind
狼王

vs

特工部
傲家
赤兵

大亂鬥諗起都緊張

仲有寂靜死神

IFC天台仲有達叔

邊個嚟
IFC天台
廢雞時
夏林
忍者兩兄弟
鳳凰
zerowind
狼王

vs

特工部
傲家
赤兵

大亂鬥諗起都緊張

仲有寂靜死神

IFC天台仲有達叔

邊個嚟

墨龍星老豆
廢時娶左霞妹已經贏左全世界
廢時娶左霞妹已經贏左全世界

執古家二攤
真係咁早完到
好似仲有好多嘢未寫
真係咁早完到
好似仲有好多嘢未寫

個故事係講廢時既經歷
真係咁早完到
好似仲有好多嘢未寫

呢個故應該推緊世界觀,好多支線應該其他主角去解
建議其實讀者睇返哂墨說咁多既故先 睇完就知點解會有咁多分支未解釋
真係咁早完到
好似仲有好多嘢未寫

yes 事實係
叫定孫燒大結局比我
真係咁早完到
好似仲有好多嘢未寫

yes 事實係
叫定孫燒大結局比我

孫應該唔得 每個故都有好多支線 每條線都可以分一個故 墨說應該寫到8期4千個故
真係咁早完到
好似仲有好多嘢未寫

但淨喺呢套已經有好多未講嘅野
真係咁早完到
好似仲有好多嘢未寫

但淨喺呢套已經有好多未講嘅野

主線加咁多支線 如果要星期日大到結局 起碼每晚二 三十萬字先得
受到爆炸的衝擊,加上立青的猛力敲門,阻隔二人的門終於被弄開了‧‧‧‧‧‧

「蜘蛛仔‧‧‧」立青慌亂地拉住全身都被高溫燒傷,呼吸已斷的蜘蛛小子:「會有救‧‧‧‧‧‧會有救‧‧‧」

她背住蜘蛛小子離開火場期間,想起了數年前的一件悲痛之事,眼淚就更快溢出,直到離開火場之後,就不斷在地上拍醒蜘蛛小子,想要呼起他的意志。

可惜的是,這一次任他如何叫喊、拍打、咽哭,都再無作用,只能伏在他身上低泣。

「嘉靖,你個邊情況點。」從她的腰間,束住的一部無線電發出聲音。

「無‧‧‧無事‧‧‧」立青擦擦眼淚,握起無線電回答:「風叔叔‧‧‧‧‧‧導彈已經進入倒數程序,仲有半晚‧‧‧就會發射,我嚟唔切阻止‧‧‧‧‧‧」

「帶埋導彈,去中環國際金融中心二期會合。」

「明白‧‧‧」立青放下無線電,望著閉上眼睛永恆沉睡的蜘蛛小子,再抬頭望向那枝正在倒數的VX神經毒素導彈:「我知道‧‧‧‧‧‧你係想要阻止依件事發生‧‧‧」

立青移除導彈設置的位置,把它紮放在摩托車之後,再背住蜘蛛小子上車,打算帶同他的屍軀前往會合地。

現在,五枝導彈之中,已經有三顆被成功阻止,一顆正進入倒數程序,一顆正裝置當中,輸贏可謂各半。
蜘蛛
rip
而最終,戰場正是中環的國際金融中心二期頂樓!在那裡等著眾人的,會是一場腥風血雨的大戰。

駛著摩托車前往的立青、駛著飛機打算以跳傘方式降落的鳳凰、被兄長扶持著前往的忍蛋、強行搶車前往的夏林,每個人都目標一致的要去到那個戰場支援。

包括,預先到達國際金融中心的頭號特工──張靈風。

任何埋伏在樓梯、牆後、櫃下或轉角位的赤兵,只要一想把頭伸出來瞄準攻擊,就會像自動中槍一般,瞬間中槍。

「對方係咩人‧‧‧」還在埋伏、等待時機的一名赤兵緊張地問。

「唔清楚,但係佢一入嚟‧‧‧‧‧‧就無損傷咁殺咗我哋兩隊師團嘅人‧‧‧」手持M4A1的赤兵冒汗地答。

「向輓歌請示先‧‧‧」

「輓歌‧‧‧輓歌!收唔收到,我哋遇到強敵‧‧‧!」慌張的赤兵握緊住無線電說。

可是一向會在無線電作指揮的輓歌,如今卻沒發出半點聲音‧‧‧

「到底咩事!有冇人答下我,要點做!?還擊定撤退先!」

「都係無人回應‧‧‧。」

「唔通佢拋低咗我哋‧‧‧‧‧‧聽‧‧‧聽講五區導彈發射位置,有幾個已經俾人成功攔截住‧‧‧」

「唔好亂諗嘢!解決眼前個敵人先!」說話的赤兵拉開手榴彈的安全扣,往外一擲!

但手榴彈還未擲出多遠,幾乎一脫手便被張靈風用手槍射破爆裂!兩名赤兵都被活活炸死,血肉橫飛。
Zerowind 機已屈

痴撚線
zw同你打邊個贏

痴撚線
zw同你打邊個贏

只要小一仲係人類就一定贏唔到 ze設定人類最強
蜘蛛仔唔會死,賭丁

爭落條丁數幾時還

佢未死㗎

幾時找數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞