【來讓我命運和你箍緊】《虔誠者》(15)

1001 回覆
267 Like 3 Dislike
亂叫聲竟然冇黎明

好似之前有人話用得太密 太誇張

但冇咗又好似差d嘢咁

唔講都唔記得咗
文呢
文呢
冇我愛黎明好似少咗d特色咁
我愛黎明
LM
蜘蛛仔會死

on9

下套主角 幸運者

笑左
「過埋依日,就得番六日。」我微微閉上雙眼,再明亮地望住各位:「你哋有咩想做,有咩想同親人交代,就即管去。」

「‧‧‧‧‧‧」大家一片沉靜。

「霞,你要唔要返‧‧‧‧‧‧」

「唔要,你去邊,我去邊!」霞自信有神地望住我。

「咁你哋呢?」我回頭望向他們三人。

「我諗‧‧‧我會返一返古家。」夏林望住地板,傻傻地僵硬笑笑,又收起了笑容:「始終‧‧‧‧‧‧都係我家人,七日後係生係死,都想同佢哋有個交代‧‧‧」

「咁我都返去忍部屋同兄長請辭,雖然關係都仲係冰塊咁‧‧‧但始終係親兄弟。」

「鳳凰?」我望住餘下的他。

「我有分數。」他答。

「咁‧‧‧‧‧‧」我準備來個總結。

「仆街!你未問我呀!」鬼匠跳上桌子,向我怒罵。

「咁‧‧‧鬼匠你又點‧‧‧?」我無奈地問。

「我會去旺角一樓一,一邊飲酒一邊叫雞!!!!!!」

「得,你唔好再講‧‧‧」我不想小霞的思想被他污染了。

「咁各位,最後一日,我哋就返嚟依到見番大家,開始行動。」我說。

「你哋團隊叫你咩名?」鬼匠突然問。

「名?」

「冇撚嘢啊!一個團隊冇團名點叫團隊呀!!快啲起個!!!」

「呃‧‧‧呃呃‧‧‧‧‧‧黎‧‧‧黎明‧‧‧‧‧‧?」夏林斜斜望住我。

「騎‧‧‧士‧‧‧?」忍蛋又望住FristLove。

「團。」我點頭:「黎明騎士團。」

「唔‧‧‧七日之後香港嘅黎明仲會唔會升起,就睇你哋。」鬼匠滿意地道。

「好!暫時解散!六日後再聚!」

墨巴話時話幾時完

快了 最快下個星期

但係仲有好多野未講喎
一開頭個故嘅重心係赤時vs傲家
同埋前排係我翻睇嗰陣我都見鋪排左唔少情節係講最後一戰係打霉(攞血嗰度應該有伏筆?)

依家仲有傲家陰謀,零&殺0竹

墨龍vs古家
古家大佬實力
仲有成個死零飛盜團(攞人型機甲果到未解)
傲家放左追蹤器
忍蛋vs歐母嚨
百足半藏
成為百毒
最起碼都講下赤時同死零飛盜團最後一戰

我見而家好似反而將重點轉移左去解赤曲v14赤兵隊到
會唔會miss左上面既野

之前話救傲小一
到宜家直頭冇左影
真理洞又未講

難道你們不信得過我構文鋪排的功力嗎

只知道墨說失了蹤
文呢?
速度與劍法⋯⋯都快得肉眼難以捕足!!!不消兩分鐘,三名師團長都毫無抵抗力的,活生生的被快刀斬死。

「⋯」幾乎力盡的忍蛋,一腳軟跪在地上:「你啊⋯⋯點解⋯會喺到⋯」

「救你,」塔主冷沉地道:「唔需要原因。」

「回報,輓歌最新命令:由於五區導彈都受到不明來歷襲擊,所以決定放棄其餘四區,所有赤兵隊成員立即前去中環國際金融中心二期頂樓,集中火力,支援師團長芭蒂裝置導彈。」

落在地上的一部無線電傳來赤兵隊的消息⋯⋯

「我⋯」忍蛋按住滲血的腹部。

「包紮好先,你目的地喺邊。」塔主雙手橫抱起他。

「你⋯都應該聽到⋯」忍蛋微淡一笑。

塔主笑而不答,橫抱住忍蛋離開,前往著中環的國際金融中心二橫頂樓。

最後一個導彈發射器設置區,大帽山上。

:「。」
蜘蛛仔,爭你哦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞