一人一個柒到飛天嘅經歷

661 回覆
126 Like 5 Dislike
食薩利亞 芝士粉個蓋甩左

落左一樽落去 隔離對情侶恥笑我

我朋友都試過 我笑到

以前倒要小心啲先得
搭地鐵無揸扶手仲懶型咁Q 住手企係度,突然架車急剎我嘗試用力去平衡返個人點知失敗左
跟住成個人深深咁挨左落後面條友度,差唔多就快要跌低先死死氣捉返住條扶手拉返自己上黎 望一望條友已經黑晒面,即刻晒冧
老婆有左三個月,同佢去做婦檢,
醫生問左好多問題,跟手問有冇墜過胎,
「無呀」我話,
「有呀」我老婆話,
大家有三十秒沉默了。

Feel到巴打個心好痛

沙田宜家傢俬地下玻璃門
同成班人行過
有條友掛住玩電話急步撞左埋去玻璃門隔離個落地玻璃到 勁大聲呯左下 全場人靜左3秒 之後有人偷笑有人忍笑有人指住佢黎笑
食薩利亞 芝士粉個蓋甩左

落左一樽落去 隔離對情侶恥笑我

我朋友都試過 我笑到

以前倒要小心啲先得

我試過食細蓉(雲吞麵) 落胡椒粉
個蓋唔實 成樽倒左一半落去
勉強想食埋 根本唔得
攻鼻+辣到痴撚線
「無呀」我話,
「有呀」我老婆話,
大家有三十秒沉默了。

Feel到巴打個心好痛

「無呀」我話,
「有呀」我老婆話,
大家有三十秒沉默了。

Feel到巴打個心好痛

我都唔知畀咩反應好
細個新年去親戚屋企食飯,未食得住個陣諗住去聊下表弟傾計,開場白講:「你做乜on居居坐係到呀?」
咁啱個陣啱啱識粗口個啲但又未分得清,出口講左「你做乜on99坐係到呀?」
成場靜哂,10個大人呆左望住我

當年6歲,極大陰影,十幾年無再同表弟講嘢

我都有類似經歷
不過係喺學校,上緊堂嗰陣
即刻比miss罰企
係地鐵月台搭扶手電梯上翻上層,當時用緊手機好專注睇緊野,無為意自己行咗去向下既電梯,之後好似跑步機咁行咗幾步先發現自己柒,好彩當時唔係繁忙時間,月台好少人,但隔離啲女笑到傻咗。

同我一樣 我仲差啲仆街
拎住張7仔優惠卡,入左OK用仲要比個姐姐串依到係Ok
第一次上男朋友爺爺嫲嫲屋企食飯 好多親戚
成餐飯都好地地冇乜嘢
臨走個陣 掉左舊垃圾去人地個米缸

有冇人見到

佢老豆睇到之後大大聲笑我 佢全部親戚都聽到
「無呀」我話,
「有呀」我老婆話,
大家有三十秒沉默了。

Feel到巴打個心好痛

我都唔知畀咩反應好

細個唔識野,阿哥話想要藤原紀香寫真集,叫我去報紙攤買,我去到問,個報紙佬勁大聲話:藤原紀香?仲老過你阿媽喎,我仲問:你識阿媽既咩
後尾我同阿媽講先知咩事

玩交友app hi左ex家姐兩次
係跑步機跌左落黎,全間野啲人望住。
係跑步機跌左落黎,全間野啲人望住。

你贏
上緊堂
有個出名惡嘅miss叫個同學仔企身答問題
而個同學就扯緊旗,唔肯起身
個miss就發嬲叫佢去課室後面罰企
佢唯有死死氣插住袋搭帳篷‘烏’低個身咁行去後面
好多人係度偷笑,佢又眼濕濕咁款
笑足佢成個高中

點解上堂無啦啦會扯旗?

絲打?
基本上係男人都試過上堂扯旗 特別係瞓醒
上緊堂
笑足佢成個高中

點解上堂無啦啦會扯旗?

絲打?

啫係你上堂瞓教? 每次瞓醒都要扯?咩原理?
中三上緊堂啱啱訓醒 扯到恆晒
俾miss叫我答問題 心諗仆街喇
因為平時依個miss都鍾意叫人企起身答
諗住坐係到快手答完側側膊唔多覺
點知一開口就叫我企起身先答
一企起身見到隔離個女仔望到實一實
眼尾見到佢陰陰嘴笑
坐返底即刻扒底扮訓覺
果日全日都唔敢望個女仔
上緊堂
笑足佢成個高中

點解上堂無啦啦會扯旗?

絲打?

啫係你上堂瞓教? 每次瞓醒都要扯?咩原理?

上堂瞓醒真係好易扯
有時無啦啦諗起d咸嘢都會硬一硬
扯緊旗最驚就係企身答問題
有次揸老電,去到紅綠燈有第二架過左黎
隻死肥Mk懶型咁俾曬空油想串鳩我咁,點知開車轉彎果陣又唔知自己肥片得低得制、跣住剷上行人路,我一路揸一路笑到仆街,係笑到眼都合埋果隻,差D到我炒
臨踏上小巴第一級個刻仆街
仆到流血
柒到唔敢望其他乘客
小學個陣唔知點解好多時放既屁都好臭,仲要放得幾密

跟住有次同班fd練完跑之後搭巴士

就快落車個陣我忍唔住放左個屁

當我準備落下層既時候

同我同站落車個fd走上前笑笑口問我個屁係咪我放

我當堂紅都面晒,老母知道左之後到今時今日間中都會拎返件事出黎笑我
有次坐巴士嘅時候 準備落車啦
點知架車未停定 我成個人衝左向前
一掌拍左落前邊個乘客個頭度
係遠處見部lift d人就黎入哂 拿拿聲飛奔過去
點知果日落雨 地下濕淋淋
我就係lift門前兩步既距離一跣就跣低左 成個仆左係到
地下d水仲搞到成個人濕哂
我抬起頭 望一望部lift 起碼6,7個人係lift入面
冇人笑...冇人講野 就咁6 7對眼望住我 全世界好似靜止左咁
然後lift門徐徐關上
我先回過神來企番起身

到岩岩我先醒起 點解我係lift門前面仆街 都冇人禁住個開lift制比我拿拿聲入黎呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞