一人一個柒到飛天嘅經歷

661 回覆
126 Like 5 Dislike
講單人地柒
有次搭巴士
見到出面有個mk仔踩緊滑板
踩到斑馬線前面想停
咁佢就想用傳統收板果招
踩板尾彈起用手揸住
點知踩得唔好 失平衡
成個

人就仆到係馬路邊 塊板滑左去好遠
我係巴士
佢周圍等過馬路既全部同一時間
擰轉頭
細細個係幼稚園拖咗人地阿媽勁耐佢先話我聽
啱啱阿爸借我部手提電腦嚟用,點知開著嘅時候突然播緊viutv最新嗰集上一樓一搵鳯姐,我先醒起前日睇睇下無電,我就由佢自動熄機無理佢,搞到一開返就自動播番出嚟,柒到即刻熄咗個browser,扮無嘢⋯已經講不出聲 雖然嗰陣佢望唔到畫面,但阿爸有睇開,相信佢已經認到阿旦把聲,佢仲要扮唔知咩嚟,問係咪收音機

你係男定女先?
男仔同老豆傾咸野會變得好fd

唔會好尷尬好害羞?

當然會

咁多年嚟好似未見過我爹睇

可能因為我關咗門,阿爸覺得睇都無所謂,同埋我唔會喺播期間出廳
啱啱阿爸借我部手提電腦嚟用,點知開著嘅時候突然播緊viutv最新嗰集啪啪聲太好聽上一樓一搵鳯姐,我先醒起前日睇睇下無電,我就由佢自動熄機無理佢,搞到一開返就自動播番出嚟,柒到即刻熄咗個browser,扮無嘢⋯已經講不出聲 雖然嗰陣佢望唔到畫面,但阿爸有睇開,相信佢已經認到阿旦把聲,佢仲要扮唔知咩嚟,問係咪收音機

有扑野聲播出?

無扑嘢聲,不過佢應該知播緊嘅係啪啪聲太好聽,同埋嗰集只係男主持搵鳯姐齋talk,阿爸只係聽到主持同其他嘉賓講緊鳳姐嘅嘢
第一日番sales
同事話幫手拎個地拖岀去 我以為係跟住佢去拎 跟跟下跟左佢入左男廁
同事:你做咩->
小五同老豆and 啊妹返大陸, 係shenzhen坐大巴去一個叫英德ge地方, 搭上駕大巴之後, 吾知食過d乜and 飲左好多水, 忽然間又急屎又急尿, 而且駕大巴無toilet, 我同我老豆講好急尿(吾敢講急屎), 佢就話:大巴會停係d加油站比d乘客落車去廁所ga, 你忍下啦. then 我死忍爛忍, 忍到個加油站. 但係, 個司機話:最多停5分鍾, 我又同我老豆剩係講急尿, 所以我去到個廁所only 痾尿, 我痾尿ge時候, 用力得制, 屎忽Bit左d屎出黎, 呢個時候, 駕車都就黎開, 無辦法, 唯有上住車, sin.

上到車, 我身上已經發出陣陣臭味, 我啊妹就問我, 你係咪賴屎啊, 我死頂話吾係. 不過呢個時候我已經急屎急到就黎爆,車開左一陣, 我唯有認我係賴屎, 仲好急屎填. 我啊妹呢個時候笑到hihi, 我老豆都忍吾住笑出黎, 不過我都無理佢地, 叫佢地幫我諗辦法因為我真係急得很, 我老豆於是就拎出我地上車前買返黎ge飯盒個食盛發泡膠盒出黎, 叫我痾落個盒到, 我急得好緊要, 無辦法唯有頂硬上, 好采, 我痾ge時候, d其他人都訓曬覺, 不過有d人訓ge時候, 面上都帶有猙獰ge表情, 因為好臭.

痾完之後, 我就連個飯盒dump落窗外. 可能我無蓋好個盒, dump出去ge時候, d屎飛曬出黎, 痴落車較後面ge窗上面. 我老豆,啊妹見到笑到仆街, 我叫佢地吾好比人知道係我做出黎, 好采d人訓著曬. 但係d人訓醒之後, 見到個窗痴曬d屎, 就個個o曬嘴, 有d人用普通話話: 哪兒來的屎啊? 我當時魚到爆, 驚比人duk穿, 我老豆啊妹就恥笑我直到落車, 話比曬所有親戚知, d親戚直到依加仲係度講返件事...

吾你老母
指紋解鎖失靈 原來太on9部機認唔到
3歲果陣同屋企人去澳門挽
過關果陣好多人
我同呀媽講我好急屎
呀媽話好快過完關就有廁所
結果我就係啱啱過完關「不準等候」區域度
係褲腳度跌左好大舊屎
呀媽o晒嘴
呀爸仲要行返轉頭幫我用透明膠袋執屎
真柒到瀨屎

屌你
3歲果陣同屋企人去澳門挽
過關果陣好多人
我同呀媽講我好急屎
呀媽話好快過完關就有廁所
結果我就係啱啱過完關「不準等候」區域度
係褲腳度跌左好大舊屎
呀媽o晒嘴
呀爸仲要行返轉頭幫我用透明膠袋執屎
真柒到瀨屎

挽你老母

屌你

唔比on9?

屌你

唔比on9?

邊個on9 ? 你on9
大學個時上英文堂
個時好靜
點知我突然間電話響
個鈴聲係stephy首戒心
個tutor仲要話首歌幾好聽
成班笑柒我

利申 啲同學我唔識
話說岩岩要530去interview 但我要番學 放430 但由學校去見工果到要一個鐘車程 所以我就早走啦 4點走左 跟住我問我個fd 教授有冇講啲咩 佢話問我做咩走 跟住我個fd就話佢急屎 之後成個課室既人都笑9我 宜家個個都知我急屎走堂

屌你

唔比on9?

邊個解唔到鎖=on9
次次去動漫節都唔係頭一日去
次次都買唔到銀魂把洞爺湖木刀
結果我終於係上個月淘咗把
仲送埋去學校
交收完即刻開咗個包裝
還原度都幾高 好開心
跟手諗住返屋企啦
先記起個包裝冇撚咗呀 冇撚咗呀
跟住我拎住佢排隊 搭巴士 排隊 搭地鐵
搭巴士就有位坐 把嘢可以收得好埋
搭地鐵我都突登揀咗個門口位企 收佢係門邊
但係唔知點解嗰日特別搖
到某個站一chok
成把嘢飛跌落地
Paaaaaaak一聲
成車人都呆撚咗
我嚇到即刻落撚咗車
扮唔關我事
就係咁冇撚咗把嘢

宜家想問返有冇人一齊再淘過

屌你

唔比on9?

邊個解唔到鎖=on9

我解到啦
大學個時上英文堂
個時好靜
點知我突然間電話響
個鈴聲係stephy首戒心
個tutor仲要話首歌幾好聽
成班笑柒我

利申 啲同學我唔識

我都笑你啦
行街係後面叫人個名
點知認錯人

屌你

唔比on9?

笑死
https://lihkg.com/thread/167798/page/1

屌你

唔比on9?

笑死
https://lihkg.com/thread/167798/page/1

樓豬弱智
好耐以前睇林宥嘉演唱會
佢唱緊啲high歌 全場人企起身揮手/棒
點知我揮棒個陣大動作得濟連續打到前面個個人個頭2次
好耐以前睇林宥嘉演唱會
佢唱緊啲high歌 全場人企起身揮手/棒
點知我揮棒個陣大動作得濟連續打到前面個個人個頭2次

俾你打傻啦

屌你

唔比on9?

笑死

樓豬弱智

欺凌呀!
之前同女朋友睇戲
將 超能暴隊 講做 超能特工
之後我女朋友話我講錯名
跟住我講返岩套戲名
偷望個收銀有冇笑,好彩無笑
到個收銀收錢重覆套戲名
佢跟一樣好自然勁快講左 超能特工
講到個工字之後即刻醒起
即刻係到笑住講返 超能暴隊
到俾完錢走人仲係到笑
明明我柒左但fake埋個收銀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞