一人一個柒到飛天嘅經歷

661 回覆
126 Like 5 Dislike
試過地鐵入左閘,跟住以為自己未入閘,拍卡過唔到,去同職員講張卡入唔到,可唔可以check下,跟住地鐵職員同我講,先生你已經入左閘

咩事 你平時係咪好離地,好似淋病咁
真絲打?

btw著咩鞋可以甩左都唔知?

絲打先甩得鞋㗎咩 平底鞋

no,如果係絲,就腳

如果唔係就

我肥婆嚟
行到落樓下商場地有個女中學生話我條裙薛起左半條,露左打底褲出黎,最柒既係條褲係海綿寶寶睡褲黎
一路行返屋企一路傾電話 去到屋企樓下就收左線 唔知發咩神經開門入大堂諗住同樓下看更叔叔講聲你好嗰陣 脫口而出講左句「喂?邊位?」跟手自己係度狂笑 個看更叔叔同後面個阿姐就好似望住弱智仔咁望住我 嗰陣覺得好好笑 依家叔諗返起真係柒到仆街
之前grad din 完左去唱k 果時我著西裝 咁唱唱下急尿 就去廁所 突然有人行出黎比支咪我 話:支咪冇電 果陣我同佢講 唔好意思我唔係職員黎
去運輸處排期考車牌 搞完哂去比錢 我留意唔到有塊玻璃 我又聽唔到佢講咩 我個頭就向前 之後"嘭"一聲個頭撞左落塊玻璃 收錢條友仲笑鳩我
搭小巴去匯豐搵人 入到去要去reception講邊層拎pass 朝早未訓醒唔小心loop返小巴果句 匯豐有落 之後快快口講返層數博reception姐姐聽唔到 但佢已經笑緊
用力推門 個頭撞咗埋去 點知係要拉門
之前grad din 完左去唱k 果時我著西裝 咁唱唱下急尿 就去廁所 突然有人行出黎比支咪我 話:支咪冇電 果陣我同佢講 唔好意思我唔係職員黎

呢個好笑
試過地鐵入左閘,跟住以為自己未入閘,拍卡過唔到,去同職員講張卡入唔到,可唔可以check下,跟住地鐵職員同我講,先生你已經入左閘

咩事 你平時係咪好離地,好似淋病咁

果日唔知乜事發緊夢,一知7左就光速逃走
七八歲著條半截裙出街 有次行行下甩左條裙 嗰時冬天我着件大嬲 我仲要唔覺條裙甩左 直頭有個哥哥拍我膊頭話“阿妹你甩左條裙“ 我回望過去先知仆街 我條裙大字形攤左喺地 我嗱嗱聲行過去執返條裙 好彩入面有白色襪褲仔遮下醜 之後好多年我除左校裙之外冇著過裙 屌真係好柒
有次返工,有個香港人樣嘅mk仔衝入嚟用英文問我嘢,咁我下意識用英文答佢,之後仲帶佢埋counter辦手續。咁坐低咗我地都一直用英文對答,但係個mk仔越講越唔流利,講到好辛苦咁,又聽唔明我講乜咁。我就好貼心咁問佢係咪香港人,講返廣東話好唔好,佢話好,之後講多幾句就走咗。個下完全唔知條友為乜扮ABC

幾日後,收到公司email,原來條mk仔係神秘顧客,test我地啲英文水平,條mk仔fail咗我
有次返工,有個香港人樣嘅mk仔衝入嚟用英文問我嘢,咁我下意識用英文答佢,之後仲帶佢埋counter辦手續。咁坐低咗我地都一直用英文對答,但係個mk仔越講越唔流利,講到好辛苦咁,又聽唔明我講乜咁。我就好貼心咁問佢係咪香港人,講返廣東話好唔好,佢話好,之後講多幾句就走咗。個下完全唔知條友為乜扮ABC

幾日後,收到公司email,原來條mk仔係神秘顧客,test我地啲英文水平,條mk仔fail咗我

佢自己唔掂但fail左你
讀asshole
有次落雨仆街,好似入波剷草咁滑行左幾秒
去人地個廁所屙屎屙到塞住個廁所

仲要沖幾次水都沖唔到

結果入面嘅水愈來愈多

整到個廁所倒灌番啲水上黎

咸水沖哂出泥搞到個廁所水浸

啲水仲要流埋落樓下
有一次趕地鐵,見度門就關,擰手就飛左男朋友上車

自己蹆後企左喺月台

之後男朋友即刻打黎問我做乜掉低佢唔上車

中學果陣出去食飯,4個人出去食,同隔離學校2個學生搭枱,去到4個都叫a餐,落單呀姐話可能賣哂a餐,話無a餐要哂b餐好無,我地都話好,之後隔左陣一次過黎左2個a餐2個b餐,我望一望對面搭枱果2個金仔野飲都差唔多飲哂,又見到另外自己兩個同學想食a餐而我又想食,於是諗都唔諗扮打“乞痴”落個a餐到拎左個飯仲開始食第一啖
搭枱同學:個飯我地叫先架
我:sor,我以為你地食完
留名
1.
叫麥旋風叫左麥提沙

2.
想叫可樂 但我係咁叫氣水
有一次趕地鐵,見度門就關,擰手就飛左男朋友上車

自己蹆後企左喺月台

之後男朋友即刻打黎問我做乜掉低佢唔上車

聽人講,唔知真定假,都係趕地鐵,條友飛左個袋出去諗住卡門,點知太大力個袋入左去,門又卡唔到,人又上唔到車,人袋從此分離
小學有次攰到死下死下咁
好似平日咁著校裙啦
點知落到街d人係咁望住我
我dup低頭望一望自己
哇屌我唔記得除條毛毛睡褲呀屌
結果我即刻9衝去d暗角位除低條睡褲擺返落書包
之後我個日成個人勁醒
食kfc比咗兩隻錘我 我想食雞胸
口快快問 姐姐點解冇胸
兩秒後先知講錯野 後面兩個fd笑到仆街
食kfc比咗兩隻錘我 我想食雞胸
口快快問 姐姐點解冇胸
兩秒後先知講錯野 後面兩個fd笑到仆街

個姐姐什麼反應

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞