一人一個柒到飛天嘅經歷

661 回覆
126 Like 5 Dislike
小學個時肚痾。又無同老母話請假,結果最後忍到放學,返屋企途中忍唔住癩左,仲要扮無野一直返屋企,返到屋企先發現成條褲啡色

條褲仲要係白色

小學個時肚痾。又無同老母話請假,結果最後忍到放學,返屋企途中忍唔住癩左,仲要扮無野一直返屋企,返到屋企先發現成條褲啡色

條褲仲要係白色

有冇搭交通公具?
啲櫈咪有屎
有日番餐廳做part time waiter, 番番下急屎就去左痾屎,咁通常我去公廁都會鋪廁紙先痾。痾完出到黎無耐有人拍拍我膊頭指住我後面,我心諗咩事 回頭一望見到d廁紙sip住條褲到 跟住即刻抆走掉左佢 7到飛起

咁咪帶住條啡色嘅紙......

上面有個絲打又係咁
小學雞搭小巴 就坐對住樓梯個位
架小巴唔減速咁劈個髮夾彎
我冇揸扶手 一個人仰馬翻
成個碌左落去樓梯同度門中間個窿度
要屋企人扶番上嚟

咁多人碌落去嗰到
有日番餐廳做part time waiter, 番番下急屎就去左痾屎,咁通常我去公廁都會鋪廁紙先痾。痾完出到黎無耐有人拍拍我膊頭指住我後面,我心諗咩事 回頭一望見到d廁紙sip住條褲到 跟住即刻抆走掉左佢 7到飛起

上面有個絲打又係咁

我都試過
舖廁板嘅廁紙姐
以為條女鍾意我
同幾個客係office 睇工程,掀咗一格天花望下入面咩環境,點知好撚大塵仲吸到少少入口

望完就一路飲水一路同個客傾單嘢點做點做
傾傾下瀆親氣氣啲水噴到個客個身同office 張檯,好似唐伯虎入面對穿牆條撚樣咁

我都試過類似 掛住笑 噴完之後 係咁滴水 成個弱智咁
去麥記叫麥旋風 口快快叫咗麥提莎
有冇人試過搭扶手電梯比佢夾住隻鞋之餘仲要整停咗成部嘢
然後個個人一行上嚟就望住你冇著鞋嘅嗰隻腳
之前搭電梯 咁電梯有一上一落嘅 我撘落嗰面 我同朋友傾傾下計講起我細個好想有張公主城堡床 有門俾我返床嘅時候打開 點知我講打開嗰下 做埋出嚟 打到隔離上嘅一對情侶

我都試過游完水真空返屋企 因為細個以為游水都仲要着底褲 又冇帶底褲換
返工嗰陣有班大陸人問邊到有包包賣 有個同事以為人地問佢邊到有麵包賣 結果佢老點咗班人落去樓下超市買包 但係班人係要買名牌袋
試過喺日本見架火車就嚟開,帶著老豆老母由樓梯跑落月台,再9秒9跳入去車廂,華麗著地

點知抬頭一睇

屌!錯方向!

再9秒9拉埋老豆老母衝出車廂

上面有個絲打又係咁

我都試過
舖廁板嘅廁紙姐

呢家我每次痾完都會望下有無sip住 經歷太深刻太柒 要時刻警惕自己唔會重覆犯錯
以前起hkdi 番學
有排好鐘意爆人地d locker密碼鎖 再鎖番佢
有次甩緊個密碼果陣
個locker主人起後面望住我...
中學嗰時部Nokia教左蠟筆小新主題,點知連鈴聲都換埋,嗰時搭緊巴士都多人,突然有人打電話比我,大象大象~ 唔敢聽
有次搭地鐵企係柱邊,有個矮我兩個頭嘅女仔入咗黎,點知突然緊急剎車,隻手揸唔實碌柱甩咗手,保持拳頭形打中咗個女仔塊面

佢:
我:唔好意思

下一站即落
當年dse好勤力溫書 差唔多日日都去圖書館個自修室坐
有一日食完飯一坐底聽到有人電話響 心唸邊個柒頭唔較靜音 唱左五秒左右望住我先驚醒果個柒頭原來就係我聽歌唔記得插耳機好柒呀 個自修室有幾百個位
利申:咁啱聽緊李樂基唱月半小夜曲高潮位但我的心每分每刻仍然被他佔有
去Elements急尿行入屎坑

屌 咁撚臭嘅
小姐 你入錯男厠
屌!
load一陣見到尿兜先九秒九衝入女廁
買m記果時shakeshake粉想要紫菜 唔知做咩講左要栗米 個女仔嘰一聲笑左出黎 我自己都震住咁叫埋佢
有次係落堂
有個學生就係到R人投票比支莊
佢行黎問我:「請問係咪商學院既同學啊?」
我費事投 就答唔係
點知佢話:「我同你上同一個course架⋯」
勁柒 我隔離兩個朋友笑到仆街
之後上堂都唔知點面對佢
是咁的,有次行緊上一條唔長唔短既扶手電梯,唔知做乜撚失左重心,成個人一野扑左去右前方
咁大家都知,右手邊通常都會企人,咁啱係一個白滑靚腳OL裝既女女 唔小心一野仆左過去,個頭差啲撞到佢屁股
大家都知,每當個人一失重心就會想平衡,想平衡咁雙手就會好自然搵野捉。我雙掌一出,竟然捉住左個位小姐白滑雙腳
唔知個位小姐平時係咪用開PERT飛柔黎護理雙腿,佢對腳仲滑過當年曾愷玹啲頭髮 我捉唔實,就係落地前既一瞬間!好彩身體既本能反應夠快,雙手撐住個電梯上一格,但雙腳就不知所措咁想搵平衡而係到亂舞 條梯當堂砰砰聲幾乎全部人望住我 真係好柒 即刻企返起身瘋狂say sorry然後繼續慢慢行 因為唔想比人以為我非禮人 所以要扮淡定 成個過程其實廿秒都無
依家諗起,真係好好彩人地無報警告我非禮
如果個位小姐睇到,真係好對唔住,因為我真係無心 不過唔知你仲有無愛護你對國寶級美腳呢

利申 : 發夢
中學時期坐巴士返學,因為無乜位就去左上層後排。
唔知點解學生時好鐘意未停定就落車,
架車搖下搖下,我就擺下擺下咁行落去。
平時都好熟練,馬步企得穩,
點知有次轉彎時失平衡,
一野坐左落個c9 個頭度
沙個lum 9秒9衝落下層
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞