一人一個柒到飛天嘅經歷

661 回覆
126 Like 5 Dislike
搭小巴想係下個站叫有落,
諗住落車即刻去附近食野,個間牛雜又好好味
點知諗諗下唔小心係小巴到大叫
「牛雜河呀唔該」
個司機仲要笑住咁講
「哥仔你好肚餓呀 ?」

頂 呢個好好笑
撞左埋塊鏡度 第一反應係同鏡入面既自己講sorry
仲要過左兩秒先意識到係自己黎
成過過程比人見到哂
中學果陣放小息落樓梯 人山人海咁
我係人群中突然跣腳 一野好似滑梯咁
落左六、七級 坐左落去
我好像摩西分紅海咁 d人瞬間讓出左一條康莊大道
然而我隻手仲拉住我個fd(佢仲企係七級之上)
拉到我隻手勁痛
有次同呀媽出街
佢買野咁我就係間舖前面玩住電話等佢
眼角見到佢出來咪伸手翹住佢一齊行

點知佢一野fing開我 以為我整到佢唔舒服 我再翹多次 仲問佢:做咩姐
佢又fing多次 仲要"jip"我

我禁禁下電話抬起頭 發現佢唔係我媽咪
拿拿聲講sorry
小學放學行去地鐵站途中 見到隔離有個唔識既學生撞落燈柱 咁我同隔離幾個高年級既師兄師姐都望住佢笑 點知我掛住笑人無望到路 輪到我撞 仲要撞到應一應 撞完feel到暈暈地咁 幾個高年級即刻恥笑我
有次我上完堂啱啱訓醒 聽到鐘聲我就即刻拎起個書包好型咁走出班房 由六樓一直大搖大擺咁行到去學校門口 准備走出學校門口先有個校工走埋尼問我: 呢位同學係咪早退? 我嗰刻就知道我柒撚咗 因為中學嗰陣放學前係有個小息嘅 一陣其實仲要上堂 最後仲要扮冇嘢 咩著個書包行翻上六樓班房 個班主任同啲同學呆撚咗望住我
自己中一果陣時 當左自己係跑online 主角小光
小息時咁岩有d垃圾籮係班房出面 大叫:跳呀
跟住跳唔到之後成個人仆街 而隔離班係d中五師兄師姐 見到我仆街果下成班係到笑 果下真係柒到飛起
好撚慶幸好耐冇出醜過
好撚慶幸好耐冇出醜過

Lm睇住你一陣就出醜
小學有次練集誦企第一排,嗰陣著校服裙feel到自己條底褲好鬆就嚟甩,但老師話要專心練所以唔敢'休'翻高,最後成條甩左,老師呆左咁望住我
勿相認
小學有次練集誦企第一排,嗰陣著校服裙feel到自己條底褲好鬆就嚟甩,但老師話要專心練所以唔敢'休'翻高,最後成條甩左,老師呆左咁望住我
勿相認

絲?
勿相認

絲?

唔係絲都唔會著校服裙啦
勿相認

絲?

唔係絲都唔會著校服裙啦

唔好意思 睇漏
細個同屋企人食飯
啊嫲問我覺得表弟A點,咁岩當時表弟A個媽咪都喺度,點知我撈亂左表弟A同表弟B個名,當時以為啊嫲係問我覺得表弟B點啊,跟住喺咁當住人地啊媽面話佢好曳好煩 成枱人都呆左,我啊媽面色都沉埋喺咁批我掙

講完一大輪先發現講錯人,即刻話: Sorry我撈亂左,又曳又煩嗰個係表弟B先岩,表弟A完全相反好乖啊

講完個個就哈哈哈原來係咁 之後強顏歡笑,好想挖個窿捐入去

你都唔係咁樣講個表弟呀

因為嗰餐飯圍內個個都咁講表弟B 事實上佢又真係又曳又煩 點知啊嫲忽然換人講表弟A
行行下雙腿夾住咗個消防栓

行行下雙腿夾住咗個消防栓

之前唔係講過會加呢個功能?
有次收咗工去文具鋪買筆
俾錢果時見到部平時d小妹妹排長龍嘅星夢學園機無人玩
佢個畫面彈出嚟話免費試玩
咁好奇之下就禁黎睇下到底玩咩
入咗試玩後,部機有得揀入唔入卡
入咗卡game入面條女就有靚衫著
我就揀左無卡淨試玩
呢個moment 原來後面已經有個拎住一大本卡簿既妹妹係度排隊
佢仲好好人想借 d 卡比我用....
我唔好意思拎人d 珍藏就話唔洗,我讓佢玩啦我走啦咁,
點知妹妹竟然好有禮貌咁叫我玩左先,佢要入卡玩...
咁我就焗住廿鳩幾歲人係文具店職員同小妹妹面前玩左一鋪....
game入面條女仲要著住d 泥土色底衫褲勁柒, 我又緊張得滯搞到禁制差唔多ALL MISS
連d 職員都忍唔住笑...

嗚呀

利申 做過三聯濕鳩書店

見過又係有你呢D人貪得意開左個頭, 之後諗住禁幾下就走
點知後面D o靚妹就啤住條友, 因為佢開左個頭之後要等完晒成首歌先可以到下一個
跟住條友焗住玩左成鋪 仲比d妹妹恥笑話佢廢

依部野真係痴線
個次又係手癮同女朋友行埋去諗住撚2手
點知要成首歌咁鬼長
部機又大聲 行過既男女老幼都望住哂
同班fd食飯偷影個fd條女點知開左閃光燈

最後點收尾 真係好柒 最重要係硬食冇得走
細個第一次食自助餐,見到有成隻烤春雞 ,正路要叫廚師幫手切個種,但係細個唔知,以為真係要自助,就咁用廚叉拎起成隻雞放上碟.
跟著個廚師見到 問我駛唔駛幫手切.但係我覺得一切已經太遲冇得回頭,拿拿臨轉頭唔出聲拎成隻雞返位食.
屌你老母成餐飯四舊水淨係食左隻雞

屌你笑撚到我流口水

笑到我好撚大聲
小學食飯果時諗住拎個飯盒轉身同後面個同學傾計,點知甩手成個盒跌左落隔離位個書包入面
之前個friend send咗件柒事過嚟,我真心咗,點知原來係repost連登,柒到喊
以前好夜去個更衣室屙尿
咁以前次次去開都無人係入面換衫沖涼
一時唔記得係更衣室
屙屙下無端端聽到水聲
跟住我好好奇係邊到傳黎
就望入有水聲個格
點知原來有條友沖緊涼但係無鎖門
佢啤一啤我
我驚到即刻走

跟住去左M記食野
食食下見到佢行上黎
好似見到我
以前好夜去個更衣室屙尿
咁以前次次去開都無人係入面換衫沖涼
一時唔記得係更衣室
屙屙下無端端聽到水聲
跟住我好好奇係邊到傳黎
就望入有水聲個格
點知原來有條友沖緊涼但係無鎖門
佢啤一啤我
我驚到即刻走

跟住去左M記食野
食食下見到佢行上黎
好似見到我

我好似仲推開左少少道門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞