一人一個柒到飛天嘅經歷

661 回覆
126 Like 5 Dislike
讀i大果陣,試個同朋友三個去完廁所之後諗住入圖書館hea,入到圖書館門口個個望住我地三個偷笑。
都覺得奇怪嫁啦個個
原來我個朋友對鞋痴住成條廁紙 我諗有12 格廁紙咁長,即刻整甩佢就急急腳走。個卷野就留左係圖書館門口。
勿相認

有冇執返捲返佢

咁7 即走啦梗係
有次夜晚返到屋企,一開門見到個廳黑哂冇著燈,以為屋企人出哂去,我就好high好大聲咁唱“今晚扑野夜唔夜啊”。
突然廚房燈著左,屋企人同表妹笑笑口咁係廚房行出來。
原來表妹來左玩,想喱埋比驚喜我,點知我
之前撘巴士,要去既果個站平時有好多人落車,所以以為一定有人㩒鐘
跟住到站果陣我企左係落車個門到等司機開門,點知我發現原來得我一個係到落,即係話冇人㩒鐘
我就好柒咁同司機講有落,結果佢勁大聲咁話要落車就㩒鐘,呢架唔係小巴,之後先開門比我
柒到痴線
之後都試過類似既情況發生,不過就扮係下個站先落
地鐵拍卡入閘入錯隔離(當左外國咁)
入唔到我仲大大力推一推個閘機又拍多幾次卡都入唔到去,跟著仲一臉不可置信咁望住個閘機心諗點解入唔到
最後隔離個阿姐指我去返啱邊個閘機我先入到
利申 試過好多次
入唔到我仲大大力推一推個閘機又拍多幾次卡都入唔到去,跟著仲一臉不可置信咁望住個閘機心諗點解入唔到
利申 試過好多次

之前有個女人喺我前面拍錯閘
左邊又拍右邊又拍
仲要係咁講:點解唔開嘅,點解嘅,點解開唔到嘅
咁我就好撚嬲 同佢講係拍呢邊呀
點撚知佢仲keep住拍錯嗰邊
仲要搞到我要去搵職員
地鐵月台有個職員座嘅玻璃盒,嗰日見到個職員想拉埋道門,仲懶型咁同我有眼神交流,點知佢一嘢抆左個門鎖出黎,佢呆一呆望一望再望我,我擰開一路狂笑一路跑上樓梯
得啦我最柒
扮講電話突然電話響
屌你老母閪!
當我琴日好開心咁聽住歌行街嘅時候,行行下覺得塊地好硬好拮 之後望下 發覺右腳冇咗隻鞋 當場呆咗一呆

嗰陣已經過咗半條馬路,再望返後面 原來隻鞋甩咗 即刻急急腳行過去著返
嗰陣都幾多人,個個擰輕頭,連車入面嘅司機都望住 仲見到有人偷笑 即刻紅都面晒

大叫小姐你甩咗鞋會唔會重柒

Dllm

Cinderella情節
如果係我fd甩鞋我一定會執起佢再掉去對面馬路
得啦我最柒
扮講電話突然電話響
屌你老母閪!

試過有次去朋友屋企,有男有女,臨走前,我去一去toilet先,之後大家一齊搭lift,有個男仔見我條裙夾住左張廁紙,佢仲一手拉黎睇,問係咩黎

我一望,係岩岩去toilet用個張廁紙,我著返條裙既速度快過張廁紙跌落馬桶,所以夾住左......

好柒
試過有次去朋友屋企,有男有女,臨走前,我去一去toilet先,之後大家一齊搭lift,有個男仔見我條裙夾住左張廁紙,佢仲一手拉黎睇,問係咩黎

我一望,係岩岩去toilet用個張廁紙,我著返條裙既速度快過張廁紙跌落馬桶,所以夾住左......

哇屌你姐係有屎/尿漬?
讀i大果陣,試個同朋友三個去完廁所之後諗住入圖書館hea,入到圖書館門口個個望住我地三個偷笑。
都覺得奇怪嫁啦個個
原來我個朋友對鞋痴住成條廁紙 我諗有12 格廁紙咁長,即刻整甩佢就急急腳走。個卷野就留左係圖書館門口。
勿相認

有冇執返捲返佢

咁7 即走啦梗係

咁都得?
有次夜晚返到屋企,一開門見到個廳黑哂冇著燈,以為屋企人出哂去,我就好high好大聲咁唱“今晚扑野夜唔夜啊”。
突然廚房燈著左,屋企人同表妹笑笑口咁係廚房行出來。
原來表妹來左玩,想喱埋比驚喜我,點知我

啲表妹有冇問你咩係扑野呀哥哥
之前撘巴士,要去既果個站平時有好多人落車,所以以為一定有人㩒鐘
跟住到站果陣我企左係落車個門到等司機開門,點知我發現原來得我一個係到落,即係話冇人㩒鐘
我就好柒咁同司機講有落,結果佢勁大聲咁話要落車就㩒鐘,呢架唔係小巴,之後先開門比我
柒到痴線
之後都試過類似既情況發生,不過就扮係下個站先落

俾我應該會好驚縮埋一粒咁望住佢
得啦我最柒
扮講電話突然電話響
屌你老母閪!

Haha 點解要咁做

哇屌你姐係有屎/尿漬?

形象盡毀
利申 試過好多次

之前有個女人喺我前面拍錯閘
左邊又拍右邊又拍
仲要係咁講:點解唔開嘅,點解嘅,點解開唔到嘅
咁我就好撚嬲 同佢講係拍呢邊呀
點撚知佢仲keep住拍錯嗰邊
仲要搞到我要去搵職員

之前都試過痴咗線入錯隔嚟
仲要已經瞬間行緊返去啱嗰邊 都俾後面個男人一邊鄙視一邊指返去
前晚食完夜晚答地鐵番屋企,去到尖沙咀站見到對情侶嬲爆爆咁

睇黎都係鬧梗交,咁岩我捱左係d玻璃到玩電話

男:去到柴灣咁q遠,而家幾點呀?話唔定收左添啦到時咪盞on99

女:係咪on9架,宵夜開朝早架?定早餐24小時供應呀?

男:咪去咁遠啦,是但食d咪算囉又呢樣個樣

女:妖,番左成日工,而家想食餐好d既宵夜都唔比,咁我番屋企啦,byebye

雖然佢音量唔算真係大吵大鬧,但我企對面,聽得一清二楚

呢個時候諗住個男都係死死氣比條女食撚住架啦,去食啦

點知條仔好唔耐煩咁爆左句:屌你真係好麻煩,好啦好啦食啦

唔講由自可,一講條女呆左咁望住佢,開始諗住點進行反擊

3秒之後條女作出回應:係呀,好麻煩架,屌我又要帶袋,帶得個10零秒就要除番,唔好屌囉

嘩呢句不得了,我當堂頂唔蒲笑左出黎,附近有條友就醒目呀,背住佢地係到震

係呢一刻,條仔好嬲紅都面晒咁檸轉身啤住我,話晒佢都高我5,6,7個頭,當然有d淆底

我都唔知點算好,唯有好尷尬咁鳩講2句:下一站金鐘,下一站金鐘

然後條仔先望番條女講,食囉食囉咁,而家去食呀!!

然後一到站就急急腳拖左條女走,我先鬆一口氣,幾係怕條仔會拉我出去打我一身
有次收咗工去文具鋪買筆
俾錢果時見到部平時d小妹妹排長龍嘅星夢學園機無人玩
佢個畫面彈出嚟話免費試玩
咁好奇之下就禁黎睇下到底玩咩
入咗試玩後,部機有得揀入唔入卡
入咗卡game入面條女就有靚衫著
我就揀左無卡淨試玩
呢個moment 原來後面已經有個拎住一大本卡簿既妹妹係度排隊
佢仲好好人想借 d 卡比我用....
我唔好意思拎人d 珍藏就話唔洗,我讓佢玩啦我走啦咁,
點知妹妹竟然好有禮貌咁叫我玩左先,佢要入卡玩...
咁我就焗住廿鳩幾歲人係文具店職員同小妹妹面前玩左一鋪....
game入面條女仲要著住d 泥土色底衫褲勁柒, 我又緊張得滯搞到禁制差唔多ALL MISS
連d 職員都忍唔住笑...
試過有次番屋企搭lip果陣,得我一個,之後勁撚大聲9叫唱歌,點知原來我冇㩒lip, 架lip冇上到去,跟住有位師奶㩒lip開門呆左咁望住我,
係英國讀書同人share house 住,有d housemate見都未見過
有晚返屋企條大馬路冇車冇人,好撚興奮大聲唱歌跳舞咁行返去
唱唱下有個黑影忍住笑咁慢慢行過我身邊,見佢笑到抽晒搐咁行
點知佢仲行入我間屋,原來係我housemate

真心問,你housemate係咪有少少弱智嗰種?
點解見到人地唱歌會笑到抽搐?
咁入到k房 佢驚唔驚會痙攣死?

我唱到宇宙gem 咁係咁 姨夜依夜
嗰陣返part-time
有個客買完嘢之後比錢,跟住我就負責收錢
佢遞咗張紙同啲錢比我,咁我無睇清楚就同佢講
唔好意思啊我哋唔收優惠劵,講咗三次!
因為我老細一直係後面望住
但佢好堅持照遞比我,然後無出過聲就走咗
咁收完錢之後,我就拎頭先張紙出黎睇
原來係個客嘅電話號碼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞