一人一個柒到飛天嘅經歷

661 回覆
126 Like 5 Dislike
係小巴坐最後
就到站要嗌前面轉彎有落
因為坐最後所以要嗌得比較大聲
係個“彎”字走音
成車啲人係度陰陰嘴笑 司機仲要聽唔到
好彩坐前面嘅一個姐姐幫我叫

好想開逃生門直接跳落車

係炮台山m記個自動門到
有個女仔入到個時唔知做咩回頭
成個頭撞左落門到
我同我fd見到笑到收唔到聲
覺得自己好仆街

我都試過 不過應該冇人見到
當我琴日好開心咁聽住歌行街嘅時候,行行下覺得塊地好硬好拮 之後望下 發覺右腳冇咗隻鞋 當場呆咗一呆

嗰陣已經過咗半條馬路,再望返後面 原來隻鞋甩咗 即刻急急腳行過去著返
嗰陣都幾多人,個個擰輕頭,連車入面嘅司機都望住 仲見到有人偷笑 即刻紅都面晒

大叫小姐你甩咗鞋會唔會重柒

Dllm
夜晚返屋企見條街無乜人就係到Rap damn it feels good to be a gangsta 仲要重覆rap左呢句好幾次 之後先發現原來後面已經有人
利申:外國jj

on9
叫個食客幫我落單
佢又真係幫我轉達比老闆
叫個食客幫我落單
佢又真係幫我轉達比老闆

叫個食客幫我落單
佢又真係幫我轉達比老闆

諗起以前第一份pt係工廠區返 去食堂食嘢 又係以為有侍應 揮手叫個疑似侍應既人個黎 同佢講要咩餐 點知原來佢係食客 佢仲要勁大聲咁同我講落單去收銀度全場都聽到
叫個食客幫我落單
佢又真係幫我轉達比老闆

諗起以前第一份pt係工廠區返 去食堂食嘢 又係以為有侍應 揮手叫個疑似侍應既人個黎 同佢講要咩餐 點知原來佢係食客 佢仲要勁大聲咁同我講落單去收銀度全場都聽到

比我都嬲口廿
會考放榜 我同老師講 我一定會入EAS
點知最得5a5b
係英國讀書同人share house 住,有d housemate見都未見過
有晚返屋企條大馬路冇車冇人,好撚興奮大聲唱歌跳舞咁行返去
唱唱下有個黑影忍住笑咁慢慢行過我身邊,見佢笑到抽晒搐咁行
點知佢仲行入我間屋,原來係我housemate
1:
中學嗰時同兩個friend (A & B)搭車,我地坐上層。

我同A係早過B落車 落車時A唔知係到鳩叫什麼總之搞到我都緊張埋一份驚落唔切車

衝落到下層再落車前咪仲有兩級,我竟然係嗰個位扭左腳一下然後跌左半個人出車。我好大聲叫「啊」出黎,一隻腳掠左係樓梯級,隻鞋又飛左一隻出街,A已經笑到扶唔到我起身...

重點係我企返起身,架車開時我同A向上望,原來仲係上層嘅B聽到「啊」一聲之後見到我半個人爬左出車,佢忍笑忍得好辛苦因為得佢自己一個又唔可以大笑

2:
有次同另外兩個fd係地鐵轉車 臨上車前我驚死佢兩個上唔切車所以拿拿聲拖實佢地衝入車 點知上埋車我一擰後去見到我拖住嘅係一個唔識嘅女仔 我地四個女仔互望之後忍唔住大大聲係車廂入邊笑 一路笑一路走左幾個車卡 笑到落車 笑到今時今日
排隊個時諗緊狼人個套戲,到叫飯個時講左個戲名
以下係人地:

1.
我同朋友食麥當勞嗰時對面坐左個男仔食緊脆香雞翼 本身同緊個friend傾緊啲好認真嘅話題 點知傾傾下 個男仔甩手跌緊隻雞翼又好努力想接返住隻雞翼

最後好好彩 跌左係j面到 但我同朋友望住靜左 忍笑忍得好辛苦 又要扮到個樣係咬曬唇思考緊咁 最尾我朋友求其搵野講 諗住邊講可以邊笑 笑到咁上下個男仔終於走 佢一走我地兩個忍唔住大大聲笑左出黎

2.
有次落完雨 我地行緊天橋 迎面已經有個男仔chok行曬樣以為自己好型咁行緊過黎 點知佢行到我地面前先突然冼一冼 嚇到我捉實左個fd 當時全部人靜左音閉曬氣唔敢笑諗住走遠啲先 點知個個忍唔住大笑 個男仔仲係附近
叫個食客幫我落單
佢又真係幫我轉達比老闆

個食客都幾有趣
會考放榜 我同老師講 我一定會入EAS
點知最得5a5b

這麼有自信
不過都好勁
Lm
行隧道唔記得收遮 出完隧道先醒起依家落緊雨
想同女朋友去睇金剛
點知碌緊ig 睇到個大字唔小心好大聲講左
要5點半大金剛 俾人笑

搭巴士嗰陣坐上層 落樓梯嗰陣個身烏得唔夠低
超大力撞左落去 然後仲要好大聲 碰 哎呀
俾啲女仔笑
1:
中學嗰時同兩個friend (A & B)搭車,我地坐上層。

我同A係早過B落車 落車時A唔知係到鳩叫什麼總之搞到我都緊張埋一份驚落唔切車

衝落到下層再落車前咪仲有兩級,我竟然係嗰個位扭左腳一下然後跌左半個人出車。我好大聲叫「啊」出黎,一隻腳掠左係樓梯級,隻鞋又飛左一隻出街,A已經笑到扶唔到我起身...

重點係我企返起身,架車開時我同A向上望,原來仲係上層嘅B聽到「啊」一聲之後見到我半個人爬左出車,佢忍笑忍得好辛苦因為得佢自己一個又唔可以大笑

2:
有次同另外兩個fd係地鐵轉車 臨上車前我驚死佢兩個上唔切車所以拿拿聲拖實佢地衝入車 點知上埋車我一擰後去見到我拖住嘅係一個唔識嘅女仔 我地四個女仔互望之後忍唔住大大聲係車廂入邊笑 一路笑一路走左幾個車卡 笑到落車 笑到今時今日

兩個都好夠柒
以下係人地:

1.
我同朋友食麥當勞嗰時對面坐左個男仔食緊脆香雞翼 本身同緊個friend傾緊啲好認真嘅話題 點知傾傾下 個男仔甩手跌緊隻雞翼又好努力想接返住隻雞翼

最後好好彩 跌左係j面到 但我同朋友望住靜左 忍笑忍得好辛苦 又要扮到個樣係咬曬唇思考緊咁 最尾我朋友求其搵野講 諗住邊講可以邊笑 笑到咁上下個男仔終於走 佢一走我地兩個忍唔住大大聲笑左出黎

2.
有次落完雨 我地行緊天橋 迎面已經有個男仔chok行曬樣以為自己好型咁行緊過黎 點知佢行到我地面前先突然冼一冼 嚇到我捉實左個fd 當時全部人靜左音閉曬氣唔敢笑諗住走遠啲先 點知個個忍唔住大笑 個男仔仲係附近

點解我遇唔到
lm
以下係人地:

1.

2.

完全唔知你做咩鳩 有幾柒呀呢兩單 lol
以下係人地:

1.

2.

完全唔知你做咩鳩 有幾柒呀呢兩單 lol

佢分享緊人地柒嘅經歷嘛
佢地咁都唔柒咩
前晚食完夜晚答地鐵番屋企,去到尖沙咀站見到對情侶嬲爆爆咁

睇黎都係鬧梗交,咁岩我捱左係d玻璃到玩電話

男:去到柴灣咁q遠,而家幾點呀?話唔定收左添啦到時咪盞on99

女:係咪on9架,宵夜開朝早架?定早餐24小時供應呀?

男:咪去咁遠啦,是但食d咪算囉又呢樣個樣

女:妖,番左成日工,而家想食餐好d既宵夜都唔比,咁我番屋企啦,byebye

雖然佢音量唔算真係大吵大鬧,但我企對面,聽得一清二楚

呢個時候諗住個男都係死死氣比條女食撚住架啦,去食啦

點知條仔好唔耐煩咁爆左句:屌你真係好麻煩,好啦好啦食啦

唔講由自可,一講條女呆左咁望住佢,開始諗住點進行反擊

3秒之後條女作出回應:係呀,好麻煩架,屌我又要帶袋,帶得個10零秒就要除番,唔好屌囉

嘩呢句不得了,我當堂頂唔蒲笑左出黎,附近有條友就醒目呀,背住佢地係到震

係呢一刻,條仔好嬲紅都面晒咁檸轉身啤住我,話晒佢都高我5,6,7個頭,當然有d淆底

我都唔知點算好,唯有好尷尬咁鳩講2句:下一站金鐘,下一站金鐘

然後條仔先望番條女講,食囉食囉咁,而家去食呀!!

然後一到站就急急腳拖左條女走,我先鬆一口氣,幾係怕條仔會拉我出去打我一身
樓上篇潮文都唔對題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞