一人一個柒到飛天嘅經歷

661 回覆
126 Like 5 Dislike
係地鐵月台搭扶手電梯上翻上層,當時用緊手機好專注睇緊野,無為意自己行咗去向下既電梯,之後好似跑步機咁行咗幾步先發現自己柒,好彩當時唔係繁忙時間,月台好少人,但隔離啲女笑到傻咗。
食自助餐夾左人地碟啲野食
係地鐵站舉手嗌:XX站有落吖唔該
唔係自己

係先達個頭夜晚咪有堆的士,有2男1女鬧緊交, 女嘅極嬲一下上咗的士嘭門,點知架的士停正係燈口,唔開

兩條仔係到話:點啊咁...

有次收咗工去文具鋪買筆
俾錢果時見到部平時d小妹妹排長龍嘅星夢學園機無人玩
佢個畫面彈出嚟話免費試玩
咁好奇之下就禁黎睇下到底玩咩
入咗試玩後,部機有得揀入唔入卡
入咗卡game入面條女就有靚衫著
我就揀左無卡淨試玩
呢個moment 原來後面已經有個拎住一大本卡簿既妹妹係度排隊
佢仲好好人想借 d 卡比我用....
我唔好意思拎人d 珍藏就話唔洗,我讓佢玩啦我走啦咁,
點知妹妹竟然好有禮貌咁叫我玩左先,佢要入卡玩...
咁我就焗住廿鳩幾歲人係文具店職員同小妹妹面前玩左一鋪....
game入面條女仲要著住d 泥土色底衫褲勁柒, 我又緊張得滯搞到禁制差唔多ALL MISS
連d 職員都忍唔住笑...

嗚呀
細個識嘅英文唔多

睇到包香口膠寫住sugar free
我以為free淨係解免費
跟住我問個識員
指住包嘢

「係咪唔使錢㗎」
中學放lunch出去食飯
對面搭枱個男仔同佢女友既對話太好笑
我忍唔住笑係佢面前笑到成張枱震晒
我:對唔住真係太好笑
佢:我明既

好想埋單走
上台朗誦緊張得濟 中途唔記得左
諗左大概10秒 之後仲下意識地R頭
成校一齊笑 ..

勿相認
有一次報名去參加大學嘅活動
之後見到有一行寫住: Relationship
心諗原來大學d活動咁好會關心埋你感情狀況嘅
之後諗都唔諗就寫咗句'A0'係上面
交番個表俾莊員,佢個表情係 > > >
之後佢同我講番:'依個relationship係指你同隔離嗰個ergency contact嘅人係咩關係呀'
嗰下真係柒到想搵窿捐
去買野 店員問電話號碼
我話 下要電話先比買咁搞笑?
佢先問我係咪會員
柒到嘔
佢再加多句話唔係會員都可以買

之後佢同我講番:'依個relationship係指你同隔離嗰個ergency contact嘅人係咩關係呀'
嗰下真係柒到想搵窿捐

食薩利亞 芝士粉個蓋甩左

落左一樽落去 隔離對情侶恥笑我
嗰下真係柒到想搵窿捐

絲打個名
第一次上男朋友爺爺嫲嫲屋企食飯 好多親戚
成餐飯都好地地冇乜嘢
臨走個陣 掉左舊垃圾去人地個米缸

你贏咗
嗰下真係柒到想搵窿捐

絲打個名

我完全冇留意
之前上英文堂冇帶書,咁岩隔離條友冇返,佢係我d波友,所以諗住去佢櫃桶到搵本書用,咁岩又真係有wor,咁咪諗住攞囉,點知個本書係坐係到個個女仔ge,我攞錯咗佢個本。
P.S英文堂有隔離班ge人嚟上堂,所以d位調亂黎坐
m記早餐想食熱香餅
排到我果陣 唔知發咩神經好順口咁講
我:唔該一個熱香雞包
職員:下 無呢樣野喎
我:呀…我係想要熱香餅
隔離啲同學笑到仆街
我就以笑遮醜
女朋友好中意對住我整啲奇怪樣同動作 有次佢去廁所我就係門口等佢 佢去完出黎就對住我跳啲勁大動作嘅奇怪舞 點知有個女人轉角位就入左去 撞正我女朋友跳舞個下 之後我女朋友低頭急走 笑到仆街
中學個時試過一次柒到仆街
個年好似中二 約左個心儀女仔fd去睇戲定乜鬼
坐火車個陣條女俾個耳機黎一齊聽歌
你一邊我一邊好撚sweet咁樣
但你知細路仔唔太care自己d儀容
條女個耳機仲要入耳個隻黎
聽撚完拎出黎有一舊黃色耳屎係個耳機度
之後個女仔就冇再搵我
住hall 個fd叫我上去叫醒佢
咁我開門入去
仲fing佢隻腳 叫小公主起身啦!
點知果個唔係我個fd 佢去左第二到訓
即刻講對唔住 拿拿林出返去
有次放學返屋企,地下有個膠袋。諗住跨過去,點知踩咗落個膠袋到,成個人向前仆
想同女朋友去睇金剛
點知碌緊ig 睇到個大字唔小心好大聲講左
要5點半大金剛 俾人笑

搭巴士嗰陣坐上層 落樓梯嗰陣個身烏得唔夠低
超大力撞左落去 然後仲要好大聲 碰 哎呀
俾啲女仔笑

巴打都幾高

通常要幾高先會撞到

我183 我啲fd180都會撞到
想同女朋友去睇金剛
點知碌緊ig 睇到個大字唔小心好大聲講左
要5點半大金剛 俾人笑

搭巴士嗰陣坐上層 落樓梯嗰陣個身烏得唔夠低
超大力撞左落去 然後仲要好大聲 碰 哎呀
俾啲女仔笑

巴打都幾高

通常要幾高先會撞到

米8掛 我都未撞過點知
有次放學返屋企,地下有個膠袋。諗住跨過去,點知踩咗落個膠袋到,成個人向前仆

我都見過類似嘅柒事 嗰日係街見到有個阿嬸單腳踩到個膠袋 跟住一字馬咁向前跣 嗌到勁淒厲 我同個friend笑到標眼水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞