一人一個柒到飛天嘅經歷

661 回覆
126 Like 5 Dislike
我唔知呢個算唔算柒到飛天...
話說有一日準備番工,上司打黎叫我番黎之前幫手買墨
我即時問左老母 : 附近邊到買襪最平?
老母 : 樓下100蚊8對
我即時同番上司講 : 100蚊有8對襪...要買幾多對番黎?

上司 : ....我係叫你買Printer墨番黎

我個刻真係想辭職

上次我生日時同隊波既隊員一齊去香港出差,其中一個宣傳活動係上電視,點知個女主持無啦啦叫我唱生日歌,我呆左一呆之後就唱左happy birthday to me...
小學第一次玩online game
有日買完點數之後
第二日間公司就執撚咗
原因係個老細差人錢最後著草

以下係當年嘅新聞
數碼戲胞娛樂股份有限公司為台灣線上遊戲公司,於2002年9月12日成立,因《彈水阿給》的成功而成為開啟線上遊戲免費化的先驅。但由於財務問題且董事長捲款潛逃,於2006年4月17日倒閉。
小學著住冷衫 踢波
咁龍門冇掛網
我極速跑去爭波果陣
同同學撞到定唔知點
超高速度撞落龍門度
件冷衫勾住咗掛網個勾
之後我圍住龍門 勾住咁極速轉咗2個圈
啲同學>>
跟住我係地下坐咗陣起返身 冷衫穿咗大大個窿

呢單超正
上次我生日時同隊波既隊員一齊去香港出差,其中一個宣傳活動係上電視,點知個女主持無啦啦叫我唱生日歌,我呆左一呆之後就唱左happy birthday to me...

岩布仙尼
上次我去一個電視台頒獎禮嘅時候,我聽到個主持人叫我個名, 好開心咁衝咗出去接個獎,點知出到去至知原來係叫緊關菊英 仲要比菊姐串問我係咪專登㗎
有次揸老電,去到紅綠燈有第二架過左黎
隻死肥Mk懶型咁俾曬空油想串鳩我咁,點知開車轉彎果陣又唔知自己肥片得低得制、跣住剷上行人路,我一路揸一路笑到仆街,係笑到眼都合埋果隻,差D到我炒

搭鐵 向後踏左一步
撞到人 即刻擰轉頭講sorry
點知係扶手條柱黎 後半車廂人望住我
搭鐵 向後踏左一步

搭鐵 向後踏左一步

我成日都係咁
搭鐵 向後踏左一步

我成日都係咁

成日
中學時有次秋天去補習
應該行行下有塊樹葉跌咗落個頭到 仲卡住左d頭髮 但自己又唔察覺
咁就走左上去補習社睇video補習
果陣好鍾意坐前果幾排 咁坐左一半堂左右 隔離有個同學向我個頭嘅方向伸隻手出黎
我心諗: 咩事呀
點知原來佢係幫我攞返塊落葉落黎
果下真係尷尬到暈 坐咁前肯定俾後面睇到我個頭有落葉
樓主係狗
啱啱追巴士一上車果陣戟到隻死人鞋成個人仆系個司機面前
佢仲問我有冇事呀啊,成個下層都知我仆街

系你老母
有次我上完堂啱啱訓醒 聽到鐘聲我就即刻拎起個書包好型咁走出班房 由六樓一直大搖大擺咁行到去學校門口 准備走出學校門口先有個校工走埋尼問我: 呢位同學係咪早退? 我嗰刻就知道我柒撚咗 因為中學嗰陣放學前係有個小息嘅 一陣其實仲要上堂 最後仲要扮冇嘢 咩著個書包行翻上六樓班房 個班主任同啲同學呆撚咗望住我

尼你老母咩
我唔知呢個算唔算柒到飛天...
話說有一日準備番工,上司打黎叫我番黎之前幫手買墨
我即時問左老母 : 附近邊到買襪最平?
老母 : 樓下100蚊8對
我即時同番上司講 : 100蚊有8對襪...要買幾多對番黎?

上司 : ....我係叫你買Printer墨番黎

我個刻真係想辭職

救命
去ocamp 之前搭巴士,喺巴士總站嗰條路線有兩條好長嘅鐵欄杆夾夾住條人龍,咁嗰時條龍排到一半,而對欄杆係円形而我嗰時有孭bag所以捐唔到,所以咪好型咁跨過去。結果成個ocamp 都好唔快樂,好擔心
有一年暑假去m記
我:唔該要杯麥旋風
收銀:咩味?
我:曲奇豆吖唔該
收銀:...下?
我:曲奇豆呀
收銀:...Sorry呀先生我地得曲奇或者聰明豆味
我:...阿對唔住,我想講聰明豆
樓主係狗

做乜9
去ocamp 之前搭巴士,喺巴士總站嗰條路線有兩條好長嘅鐵欄杆夾夾住條人龍,咁嗰時條龍排到一半,而對欄杆係円形而我嗰時有孭bag所以捐唔到,所以咪好型咁跨過去。結果成個ocamp 都好唔快樂,好擔心

啫係你仆街呀?
叫野食問我要飯意粉薯菜 我答左佢要返意粉薯菜
1 見到有人過e channel塞左張信用卡/八達通入去
後面十幾條友等緊佢
搭車睇呢個po笑出聲比人望住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞