『薪火post』BNO續期資訊(62) 先睇頭POST同DOC後先問問題之GOOD NEWS IS NO NEWS

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
Thanks巴打
呢幾日有冇巴打入咗Q
前日入Q
台灣入境試過

日本地勤成日都會問
唔會,你唔會同時攞晒兩本過關,都只係揀一本用之嘛,記住同一國家出入境同一本!
咁就寫番封信簡單解釋下點解交唔到
我自己都寫左解釋番點解唔交正本交副本

印象中好似無乜見過有巴絲因為交唔到某啲資料而唔approve
(如果有請細力啲屌)
2/9入queue
18/9 終於approved
如果有,我會好榮幸去面見,如果你有請去完返嚟報告成為首個案例!
唔係
你兩個再睇下身份證大法中唔中先?有機會included child而無申請記錄。
每個人唔同,你幫佢入系統就知,試下!

見好多巴絲係 document received 同 join queue 係好接近/同日。 小弟九月十五日 document received 一直冇update ,有冇巴絲相同/近似情況?
我兩份同你做法一樣都已經批曬,無要求交任何改名文件
如果佢真係問你,就去做張宣誓紙
點解明明同老母份申請(分開左2份)同日joined queue
佢岩岩approved 我仲未得
我都隔左3日先入q 等多陣啦
幾號join?
咁特別,但HMPO話你無Record。
17號
好清楚
點都交左先 真係要做再睇點算

3號入Q終於批到
有舊bno,寄左銀行statement,全本特衰colour copy,出世紙同父母結婚證書(希望唔好有損壞),剩低果d無既寫左信簡單講左點解無
Shadow in background
過到system過唔到officer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞