『薪火post』BNO續期資訊(62) 先睇頭POST同DOC後先問問題之GOOD NEWS IS NO NEWS

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
交多咗其實佢哋唔需要亦唔想睇咁多個人私隱!佢剩係睇申請人個樣會唔會係最update,副署人資料係幫佢哋證明申請人。其他無謂嘢俾得就有責任去睇,成份嘢十幾廿版紙見到都唔想做,咪擺埋一邊先囉,幾張紙一睇齊料咪快手啲囉,唔齊又唔解釋就睇心情咯。
咁似中學會考啲字樣衰作文會低分啲嘅感覺
屌啊,我11 號收到,依家仲排緊隊既咩事
contact

事實係fake news
屌打撚錯字
我online表填錯野
佢request我交最基本幾樣野 出世紙咩都唔洗交
我諗佢都唔想煩
爬完文想清楚D
有BNO但唔見咗, 當然過晒期
係咪咁
1 https://www.loststolenpassport.service.gov.uk/report/passport-holder
填form報失

2 [url]When was your passport issued?[/url]
註銷咗之後係咪去E度?
但我冇Enter a passport issue date

之後就唔識了
Btw 我洗唔洗補過張出世紙?
佢要乜文件會話你知

收到電話了
等有reference no.既email

但係咪要出世紙?
因為要既話打算星期六去拎
唔好講話我無錯,我係睇咗幾個月post,中間有錯過,不斷都仲要改正,因為大家報上嚟又多一個案例。其實仲有其他巴絲一路幫緊大家,第一要睇doc先係明智。我教人以窮搞為主,盡量用少啲資源就續到。

唔好做多咗就一定,做少都唔好,點都解釋一下俾機會人哋考慮咁啫。另外就係保護自己個人私隱。至於pe心態係以前工作經驗嚟,我當年於私人機構,批核部門同事最最最唔鍾意啲客,遞成份電話簿厚資料上嚟,睇半個鐘,實際需要嘅兩三頁紙嘅嘢,批唔到仲麻煩,總之以後大家需要申請批核一啲嘢,唔需要多,夠就得了!

風險先決 豐儉由人
咁應該都係啲兩日啦
我轉過,未試過有問題!

我睇咁多個案,出事嘅係揸外國護照,包括bc,一用咗嗰啲唔使簽證嘅,就無得返轉頭,用台證入!

當然任何出入境官員,都唔希望大家轉嚟轉去,你解釋例如當中護照過期,所有用另一本入,都唔會難為你!當然,你每個月去一次,加上每次都轉,咁人哋問下你又正常喎,總之去旅行,帶兩本唔係問題,但常用一本先係明智,另外做好資料搜集,以免出問題時唔識應付啫。
你用一本去過得密都會比人問
字樣衰唔係主要問題,係睇唔明寫邊個字先至係問題,成篇文睇唔明,點俾分你呢?所以做人再以另一角度去諗,點先俾機會人去加你分!續bno就係點先俾機會個pe去批得爽手啲!
我次次去都畀人check袋不過我多數一個人去可能因為
你入完系統俾完晒錢咪知囉
梗係,佢有權懷疑任何人,你都希望入境處位io唔係白逗人工啦。
我個人ok 我都好配合 比到解釋
係佢地正常工作, 而且態度好 又唔係明顯啲咩惡意留難
希望係啦, 見到咁多人快快手都有, 我屋企人加我自己就still queue
我好想webchat 問下但好驚節外生枝sosad
之前聽各位巴絲講 成日出錯
我想問如果收到bno 有邊幾樣野一定要check?(除左個人資料)
唔該曬咁多個巴打 今晚會搞
正常會收兩個sms?尋晚六點幾淨係收到一個
仲係紅色封面?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞