『薪火post』BNO續期資訊(62) 先睇頭POST同DOC後先問問題之GOOD NEWS IS NO NEWS

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
我啱啱相反,爬文見到 Mary呢類英文名,可以唔當係改名,所以Chan Tai Man, Mary係剔咗同出世紙一樣,但係到下一頁佢問我有無之前用過其他名就打返Chan Tai Man 即係出世紙版嘅名落去……唉……咁點算?唔知會唔會出事添
咁其實係咪揸特區護照既專業人士都可以做副簽人?
另外想問持有bno但係過左期做唔做到副簽人?
學之前大大話齋
HMPO需要其他文件就會再email你
唔洗緊張
我用過期BNO副署人果時仲驚唔批
睇#11
11日快到呢
我係揾左過期BNO做緊HR Manager做副署
都批左嘅
但點都盡量揾啦
如果要補嘢就慘啦
因為見過有案例話要俾改名契喎,加英文名去邊到嘔張契出嚟
不過都多謝安慰
香港人加油
應該無問題啊
依排應該仲多左大大申請
我都幫我阿媽續緊
已經join左quene 5日都未有回音
一日check幾次status 人都癲
係呀!你似乎無跟指引,之前有人講咗,第一部分個人資要填返晒佢。
Back返囉
搵國籍行先專業跟後,有人過期被彈,風險自決。
submit咗,俾埋錢啦…
有冇對清楚內容?可能中獎!
冇record 姐係你從未擁有過BNO喎
9月5用Speedpost寄過去,今日終於收到
無副簽成功轉左 approved

係咪唔係個個要交相?
我今日網上申請左,佢叫我寄既清單入面
的得 passport副本,父母身份證果d
無話要相片hard copy既?
網上upload左就唔使寄過去?
琴日joined queue
好緊張 希望快d approve
Same
我都無要求交相,可能因為新方法直接upload相去網站
唔好意思,想再confirm多次,請問未夠一年既 bno holder 可唔可以負責簽副署?
你地多唔多人連埋屋企人攪? 可以慳返啲運費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞