『薪火post』BNO續期資訊(62) 先睇頭POST同DOC後先問問題之GOOD NEWS IS NO NEWS

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
收到第二個DHL tracking
唔知道到底係document定之前return嘅BMO
唔係,係揀 options 揀出來的,佢會問 Have you had a UK passport before,如果你答 No 佢就要你申請 new adult passport,答 Yes 就正常簡單快捷續期。

所以記住答 Yes(因為 BNO 其實係 UK passport 一種,我查過先揀的)
勸你老豆支持BNO平權
DHL寄到去佢地收左件
一般要幾耐先知佢會寄本BNO黎?
咁系統都係based on你揀咩options先分辨到㗎
2003年或之前非HMPO簽發都會apply for new adult passport
同埋就算答yes I had a UK passport before
你太耐無續都係當new adult passport
等吓喇
屌仆街我所有文件都入曬袋寄埋
屌佢老母我唔撚記得放本舊BNO入去呀仆街

我可以點係咪等佢提我先再寄返返去?
定可以寫返個PEX No. 即刻再寄一份返去
寫返個PEX No. 即刻再寄一份返去
我都等到收工,攪到要聽日先有得拎
洗唔洗特別打多封信過去寫明再寄一次係因為漏寄左本BNO唔該巴打解答,個心都定一定
啱啱收到
國籍錯咗..

屌老味817報完lost 819打去核實身份,係5號入完q到今日都無消息,直到頭先突然收到HMPO email 以為終於approve,一望見到個header唔對路,撳入去竟然話我未正式cancel。

見唔對路又打多次去HMPO,佢竟然叫我再上網報多次lost,之後再打去對多次資料,等正式cancel左先會搞我份嘢......

唉重諗住可以快啲拎本BNO去旅行,家陣咁拖一拖又唔要等幾耐!!

英國佬可唔可以做嘢唔好咁求其呀屌!!!!
你係咪未有LOST REF NO?
LOST既CASE係咪最快都要兩星期先續到?
係,第一次打去佢叫我唔使等照apply先,隔咁多日都未見有no.心諗未排到我啫,點知又要我再報多次lost。

今次打去我實叫佢即時比個ref no.我先收線
發現出現左好多唔同錯法既Nationality
呀仲有巴打意思係叫我就咁寫返個PEX No. 加返封信再就咁dum返本舊BNO過去,定所有野都要再印過寄返份過去
有pex no就link到架啦
最緊要唔好寫錯pex no
即係就咁寫返佢text俾我個pex no.
再加本舊BNO,信都唔洗寫就寄過去就ok?
其他野唔洗再印過填過?
唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞