『薪火post』BNO續期資訊(62) 先睇頭POST同DOC後先問問題之GOOD NEWS IS NO NEWS

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
我住係澳門既,今日同佢電話都確認左兩次係澳門,佢仲問我澳門係咩國家黎⋯講完一大輪

啱啱見到有tracking number 出左黎,一睇佢寄左去香港.......我暈喇
澳門係咩國家黎
請問如果父母出世紙係大陸出世紙 冇英文
係咪要翻譯俾佢
寫信解釋
打去DHL問下
HMPO唔知都算 DHL無理由唔知
我聽朝打去DHL問下 睇下咩環境
真係一波三折
唔該哂巴打解答
我彈到第三次先唔係名既initial
樂觀啲諗過幾日就有咪得
唯有係咁
台灣當特區護照 / BNO 地位一樣
你鐘意兩本梅花間竹咁用都得

但要注意,只要你用過外國護照去台灣,以後都唔可以用呢兩本護照去台灣
6號join queue 重未批
其實仲等緊q既人唔係派左比個手腳慢既officer,而係你份app仲未assign比officer

剛剛收到email & sms 話 approved
想問下用bno去泰國 入境排隊係咪同廁板一齊排成班fd都用廁板得我bno
British overseas territories終於
岩岩收到hmpo email, 已處理左我本合成獸
將會寄新既俾我

廁板有得用自助過關 bno要行返人工
續完諗住用bno 去台灣(第一次用bno, 以前用過特衰)

整入台證咁submit load咗十分鍾都唔得, 唔知咩事
跟住寄本錯體BC俾你
因為太多reply所以冇跟足,想問係點錯體法?
British overseas territories
小弟愚頓唔係好明 British overseas territories 錯乜
呢度續咩護照呢
吓?咁低級錯誤? 收到時真係要check清楚先得。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞