『薪火post』BNO續期資訊(62) 先睇頭POST同DOC後先問問題之GOOD NEWS IS NO NEWS

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
幾號join queue?
佢都係覆我官方答案
三號
收到bno 發覺打錯左身份証上號碼非括號中的數字,webchat 左話等消息,
想請教程序如何?
需要我付運費寄回新果本返香港嗎?
free of charge
屌你個老味
而家又有一份return to shipper早幾日份bno已經return咗次
唔知今次係document定又係bno

好少可唔經EAST MIDLANDS 去 LEIPZIG
今日DHL寄左黎, 一打開見到國籍寫住British Citizen
我係咪要寄返去比佢地印過
同你時間一樣
又係錯體 BC ?

分享,但同時收到個email 話用DX courier寄出,我諗應該要等佢再寄DHL 先
又要更新一下,23 號又returned

我估20號既DHL 係寄返supporting document,23號係新passport, 但而家兩者都係returned, 收件人個名都係錯

最諷刺嘅係我同屋企人一齊申請,另外嗰三個係完全無事,得我果本出問題
唔寄係咪可以變BC
係啦 document 同bno 都錯 所以要return

HMPO 做野認真少少啦 一個申請要搞幾次,個cost 用幾倍,就係因為D 人衰on9
唉!都未過一個月,問嚟為乜?急用咩?出ETD囉!俾啲耐性啦!呢排太多呢啲心急香港人,佢哋答嘢都答到唔想答,每日首位:我本護照幾時批!
個地位等同普通空郵,貴在有個有限追蹤!
其實佢地印錯野既原因係咪大家都有打錯過D野?
Webchat 問咗先,佢會答返你係唔係,跟手點做,你都可以問吓假設聽日出國,用唔用得之類問題,解下中大獎巴絲嘅迷思!
用嚟去外國旅行都應該唔會捉,返祖國當自己真bc去攞權利就死得!

嗱風險自決喇
其實我都唔明點解會錯,入嗰時揀咗,收到護照一過機就已經保證唔會錯,無理由個國籍要再揀過!呢啲咗基本防錯步驟,無奶油系統設計無諗!批完都應該有人覆核一次吖,無呢個步驟?真係要搵個case去詳細研究一下!
你介唔介意講下你個case,同埋寄過乜,用嚟分析一下點解會錯。
我仲係等緊APPROVAL
我都比埋舊護照號碼佢正路應該乜內容都唔駛點改啦
換張相就OK
希望冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞