『薪火post』BNO續期資訊(62) 先睇頭POST同DOC後先問問題之GOOD NEWS IS NO NEWS

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
喂!你會唔會真英國出世,真bc喎!舊證當年入境處搞?香港人錯嘅機會低啲喎!
大有機會,我自己係一次過收齊,包括家人嘅。
唔會啦,我去英國讀U 前全家都無去過英國
我想睇下呢個label 係咪正常姐
你真係無懷疑?有啲歷史係要查證嘅!

BTW可能你入資料時出生國家揀咗祖國,我國家同地點都係香港!所以你入咗乜咪印成label,之後PE就係再核對,佢認唔認真就......
肯定無
爸媽都係黃絲,無乜原因要呃我
如果係英國出世
place of birth 應該係寫英國嘅城市
e.g. London, Dover
DHL 轉左自提
本來尋日派變左今日 仲等緊 SMS
Estimated delivery 20 Sep 2019 by End of Day
反而 D 仔咁慢有少少意外
係咪因為我地本BNO幾歲大已經無續
唔係講緊新BNO 既內頁,係講緊return 番黎剪左角果本
個封底痴左張label
個COUNTRY of birth (留意係Country 唔係Place) 係寫United Kingdom
我男朋友果本bno同supp doc都係17寄出,17 return to shipper
點解3號入q我地果批咁慘已經等左2個多星期
我14 號入Q 15號批 20號寄左
我想問兩份DHL
第一份係 bno定第二份係bno
差成3日既
想問下如果屋企人96年申請咗bno,但佢03年入咗去坐有案底,依家想續期 會唔會唔比續?
Included child 係咪唔洗報失黎申請?因為冇實體passport
如果我有我哥都一定有掛...我地3兄妹個身分證簽發日期都一樣 大家都未過11歲果陣 又有established
應該查唔到案底嫁 英國個邊
申請都無問有冇案底...
申請時無睇清楚,用左張藍底證件相... track番申請由2/9到依家都一直排緊隊未批想問如果相唔符合要求,佢會唔會退番文件比我再搞過?
份件啱啱先到英國 真係一份錢一分貨
有無圖睇下
係囉點解
Lost case , 2 sep join Q
繼續等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞