『薪火post』BNO續期資訊(62) 先睇頭POST同DOC後先問問題之GOOD NEWS IS NO NEWS

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
善用資源印野唔洗錢
恭喜!快啲去影相 再課金啦
寄到之後幾耐入q
一星期內
其實你心裡個答案係乜?

Hong Kong? Chinese? CUCK? BDTC?

香港當年係大英國土,唔理佢點偷定搶返嚟!皇土之下出世嘅子民,咪就係英籍人士囉!

唉!有時真係唔知做平權為乜.....
為左居留權
其實英國咁貴,有居留權我都住唔起。
香港仲貴啦
我就係唔知
想聽多少少成功申請嘅人佢地之前填乜
為左下一代
13號打左電話去report lost,跟住收到email, 但係到今日都未收到confirm cancel email, 通常要等幾耐?
最近ref no. 好遲先會有
如果肯定自己已經有過BNO
HMPO而家建議可以直接apply
想問下PEX 個code 尾數係X,有無咩特別?

我幫老母申請,佢個code係咁,但我自己就只係PEX再加全數字。
冇問題
收到,多謝大佬
我懷疑根本係搵返份舊申請表出嚟
你應該係揀左 apply for new adult passport 先會出,你本身個 BNO 唔係 stolen or lost,就唔使申請新啦(申請新 passport 會要求你填埋父母資料,renewal 唔使)
你應該係揀左 apply for new adult passport 先會出,你本身個 BNO 唔係 stolen or lost,就唔使申請新啦(申請新 passport 會要求你填埋父母資料,renewal 唔使)
終於寄本BNO黎啦
岩幫埋家母report lost 準備幫佢整bno了
要交 但冇交到屋企人所有文件 寫左一句解釋 不過都成3個禮拜先批
系統自動分辨
DHL話今日到..依家仲未到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞