『薪火post』BNO續期資訊(62) 先睇頭POST同DOC後先問問題之GOOD NEWS IS NO NEWS

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
btw白菜絲打八掛下
你本BNO搞成點
我柒左!因為我啱啱先收到本 passport
你啱!唔該巴打!
爬完文 但有啲嘢唔明想問吓...

最近幫屋企人申請,佢最後一個步驟話可能要interview, 爬左文唔見有人會有呢個步驟,想問有冇人真係做過interview?
最近收到HMPO email 話希望幾日內會岀到本嘢俾我
巴打係咪寫左信解釋點解冇副簽?

今日收到喇
請問簽名有無特別野要注意架?可唔可以掂到條線同埋唔跟舊果本個簽名架?驚簽錯,好緊張
quote]

3號入Q終於有消息
轉頭補相
各位巴打,我早排用SAR問過,佢覆返我
Following a search of HM Passport Office records, I can confirm that there is no record of any passport in your details.

我想問我老母本BNO Children/Enfants係有我名
咁我係咪都可以用 First passport形式申請返?
有無啲咩野需要再check?
15號join q
18號光速approve
有d野想問
例如我叫chan tai man
HMPO第一封email俾我就:dear tai man chan
之後嗰d就變左: dear tai chan
你地係咪咁?
都話咗 observation page 入面嘅次序唔重要囉

過咗期20年,沒有副簽都成功
佢無講錯喎,你都未申請過一本你自己獨立一本嘅緊係無記錄啦,入紙直接做啦
3/9 in queue
今日終於approve
想問下同時持有2本護照(BNO同特衰)出入日韓會唔會比人拉?
好奇點解reject

我張相cut頭頂都過到
有冇人試過未approve 但HMPO就寄返啲supporting documents 返黎
之前有人講過係咁
你係唔係幾個申請一齊寄去
我3個申請一齊用dhl寄過去
會一齊批!你其他申請人應該有嘢hold 住先,例如lost!
咁唔怪得
有份原來無左住址證明,今晚補返先
補返應該都OK見佢都寄返野比我
有人話e-banking statement 都受,可以電郵去即時批咗。

琴日補返,今日approve 左
Thanks 巴打

我比人reject左兩次
approve左係咪姐係ok?
已派送並簽收: A YATES

終於寄到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞