『薪火post』BNO續期資訊(62) 先睇頭POST同DOC後先問問題之GOOD NEWS IS NO NEWS

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
請問點樣check tracking number
10號入隊
仲係條隊到
仲係酒紅色皮 先前有巴打問話2020中先轉藍皮
Thanks 巴打, 即係我16號入queue 如果成功批咗, 就可以用多10年酒紅色皮
驚乜呢?最多咪補文件,你曾經有嘅就一定批俾你。

其實英國人都不知幾想用返royal blue!
我5號join 都仲等緊
4號入queue 仲未有消息 可以點樣係咪要問下佢地
3號入q仲等緊呀
HMPO->DX->DHL (通常要等幾日)
當DX 交左俾DHL 之後你就會收到通知
未必兩份一齊send, 前後可以相差一星期
麻煩巴打 咁啱唔喺香港 收唔到message
自己親身經歷

第一次用特衰
第二次用BNO入台,關員用廣東話問我拎身份證睇,睇完10秒就放人

btw日本機埸嘅地勤都會成日問你拎身份證睇
我又冇試過日本入境問我拎身份證
你要收到sms ,個sms入面佢先會比條link 你
果條link先會show 到自取櫃既地址
睇嚟都要幫全家人續本BNO先
Check-in個陣地勤多數會問

沖繩啲細機埸都問

勁快手
講講自己有咩問題出現
tick錯咗舊bno係hmpo出比我 而唔係others
明明upload張相無問題但副簽份form無咗頭頂

解決就係打封信講返自己錯咩同正確係咩
加簽名同日期寄埋去
另外補兩張相比佢
佢要求你寄咩就寄咩 唔好多唔好少
有問題可以用online chat room問
去澳紐,班人當教材咁用嚟train班同事
咁係咪再等下就得啦
心諗:Am I a joke to you
都好嘅,瘋狂向佢地輸出香港同贏国嘅分別
短時間用兩本護照去日本無問題
我都係咁

另外你拎晒兩本都無問題
我早排都係拎兩本
訂機票果時入左特衰既資料入去
所以去航空公司櫃枱要比本特衰
但日本過關就BNO
想請問網上報失左
收到email 叫我打電話比英國
已經打左電話去
咁仲使唔使再填個份LS01表寄去英國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞