『薪火post』BNO續期資訊(62) 先睇頭POST同DOC後先問問題之GOOD NEWS IS NO NEWS

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
thanks 巴打,
即係我要耐心等待了~
唔使喇
咁神奇有機會試下去澳紐睇下
澳洲ETA要去旅行社申請
放心,到時實有時間改
應該個個區都有自取櫃
我BNO DHL 本身話預計20號派,我頭先check 過DHL 變左做returned, 我懷疑個名出問題? 收件人個名縮寫又漏左我全名

而家應該點做?
印錯嘢多

btw 英國佬當咗嗰字係middle name,所以冇入到
無問題的
等佢再寄過
但而家我check DHL 直頭skip 左out of delivery ,到最後係returned, 因為我屋企人個名又岩,佢今日派件

我係咪等埋20號再睇下點好?
明明整左咁多年都可以錯minor mistake
另一招, 去DHL 網頁
http://www.dhl.com.hk/exp-en/express/tracking/shippers_reference.html

Shipper´s Reference 入你果PEX no. (剩入數字同唔好有space)
之後日子set 9月頭至今日

你睇吓有無你要嘅結果?
HMPO出名那西

直接出return應該係寄件人(HMPO)Call back,佢應該知自己柒咗

可以等多幾日觀察下先
我估係HMPO知道好多本印錯,但一時三刻又搵唔到邊本打邊本
索性成log hold起先,之後再call back柒咗嗰啲
但so far 都無咩苦主hold 完又真係中招或者hold 完之後recall 番英國

麻煩苦主出吓聲
老豆深藍阿媽港豬,唔整了
有冇Ching 係話本passport printed and sent 之後淨係收到話dx delivery 而無tracking no.
等一兩日就會有sms
同你一樣EST 20號但return咗
等緊新number
追post好似話 dx會再交畀dhl?
有了 麻煩巴打
不如再求奇D 大家一齊派BC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞