『薪火post』BNO續期資訊(62) 先睇頭POST同DOC後先問問題之GOOD NEWS IS NO NEWS

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
今日收副封email,叫我比副簽位朋友既公司資料等,total問左5-6條問題。
信既最後寫Please reply on business headed paper where available using the enclosed prepaid envelope.
The information you give us will be treated in the strictest confidence.
You can send your reply as an attachment by e-mail to the address you received this e-mail from.
Please include the reference number above in your reply.
咁係咪姐係我可以選擇郵寄或者reply by e-mail? 有無人都試過咁。。。
住址證明係仲可以用圖書館信

Lost case
唔洗一個月終於搞掂
靠身分證大份第一次見返自己本bno
睇字似係
但應該by email 又好 或者 寄又好
都要有business headed paper

我係薪火post 第一次見依個email
巴打份申請可能去左個執得好正既負責人到
保險嘅咪webchat+寫信解釋囉
你有pex喺度你話返俾佢知佢即刻可以搵到你個case
圖書館唔係私人機構
4號join queue, 17號approve, 今日先收到SMS同system睇到approve左
吓... 我 1996 年簽發,都係普通 renewal
我睇左咁多post都無見過有人係我呢個情況。。。
朋友係自己開既公司仔,無business headed paper,咁應該點
我都係第一次見到要後補公司資料,反而幫我副簽朋友收到HMPO職員電話,問佢係咪識得我?識幾耐之類.... 呢度又係近乎我一個試過。
20號approve先岩
我都唔知,我本舊 BNO 2001 年 expire,都係就咁 renew 咋
政府信喎,唔係更加合適咩?
答左yes, 唔係report lost case
過左期10幾年佢當我apply for first UK passport
續就照續, 佢真係要interview 先算, 係如果屋企人要就難攪d
我地可能遇到同一個認真既職員依家真係頭都大埋。。。
so far無人試過in
有得in我都想in下
佢副署填寫有地方留空咗,以往好多時直接哪簽過!
係咪有公司地址?
business headed paper 唔難整
用word 都整到
啱啱webchat問佢點解咁耐都未有消息
一個鐘後即刻approve
DHL Send 左msg黎,入到去網址好似剩係得locker揀

有冇得打過去轉送去公司地址/夜d去屋企

內容類似咁得唔得TT

仲要明明早幾日都有一大堆,但而家就得返幾個locker揀
之後打上去CS問,佢話因為寄件人poilcy問題唔可以改地址
最後我改去service centre拎
無消息嘅手足可以試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞