[唔好懶] 教你點樣開離岸投資户口CS

976 回覆
124 Like 2 Dislike
Activate debit card: +1 800 9924685 or +1 800 2697419

1.用 Skype 撥打電話美國境內的免付費電話(人在國外一樣免費):+18002697419
2.中文服務,按4

3.啟用新卡,按1
4.緊接著輸入16位數卡號
5.再來是嘉信理財的8位數帳號
6.此時啟用完成,不過若你是第一次收到卡片,還要變更密碼,故再按1
7.輸入卡片到期日,若為2023年6月,就按 0623
8.輸入背後的安全代碼,末三位數
9.輸入4位PIN碼(請自己牢記)
10.再按1,確認已完成,就可以掛電話了。
唔該晒巴打
我啱啱先醒起
張卡我上星期activate咗,set 咗pass code
唉,呢排個人啲思緒好混亂
想請教各位巴打 我英文好差如果開acc係咪要同鬼佬傾電話嫁?
唔該巴打
想問下上網填左CS 戶口application form, 依家有戶口number, 大概要等幾耐先會收到電話?

同埋目前淨係收到個email話Schwab web ID created, 好似再冇任何email話個application stage去到邊,係咪正常?
十月頭網上填表開戶,擒晚終於收到電話(相隔一個月)。 要補地址證明,之前比左差餉地租單,但係佢話要utilities bills就算水費單中文名都OK,佢話upload完三至四工作天就可以完成開戶。可惜冇debit card.
如果冇記錯係填香港身分證,要比埋括號內既號碼但係唔使寫括號。例如A123456(7)就填A1234567
用特區護照申請?
我用bno。
不過擒晚收到佢既call傾完後我估用特區護照應該都ok,因為佢都明知我係香港人,又問我會唔會申請cs hk 之類既問題。
請問你用乜方法入錢cs? 我新仔想用ib hk射去cs intl,不過未知詳細操作係點。
追曬咁多版,但我有個另類問題想問巴打

我諗大家common入錢方法都係本身將HKD轉去ib,拎rate再轉去CS離岸

但我個情況係因工作關係,本身資產放左係paypal(已經係usd)。因為paypal rate實在太閪,絕對唔想PayPal usd轉番hkd入local bank再進行以上程序,有咩方法可以解決?

除咗我用盡一切方法開美國銀行戶口,有冇巴打識一啲網站係可以透過paypal cashin投資/做離岸儲備?

thx
想問有無人試過富途射倉去CS?
citi hk 電匯charles schwab international
https://lih.kg/kxNiiaX
#159 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

睇我點填
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞