[唔好懶] 教你點樣開離岸投資户口CS

976 回覆
124 Like 2 Dislike
想問吓經citi轉錢入去,通常要幾耐先見到筆錢?我星期一轉當佢銀行假期星期二先搞,但而家都仲未見有錢收到係咪正常?
我星期二黃昏轉, 星期三都收到喇喎~
收到check book 了
清幾時申請?
8月中
8 月中以家先收到
岩岩web chat 完佢話正常7 working days內會收到,耍完一輪叫我問返銀行,但岩岩再login check 就見到筆錢,都唔知邊個問題,我睇返原來我上星期六一早已經轉,但岩岩先收到
想問打hotline係咪平時咁打長途(即係要俾長途電話費)?
第二個post睇到話有toll-free phone
CS tt S tt 一次好似收25USD?
same here
只要係香港地址就無
social security number 留空
TAX REGION揀HK TIN=HKID Number
你個citizenship揀UK定HK?
UK
online 交W-8BEN
佢個system會guide你答問題 照答 citizenship照揀UK就得
交左 但唔知有冇寫錯 咁我等電話算
Ok
The Form W-8BEN that you submitted was deemed invalid for the following reason(s):
The form has Pending Submission stamped on it.

佢話我張FORM有問題,有Pending Submission 水印,但係D字係佢GEN出黎個PDF已經有,點搞?
唔係要PRINT出黎畫隻龜再SCAN返張FORM,然後將張簽左既FORM係messenger center upload返比佢咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞