[唔好懶] 教你點樣開離岸投資户口CS

976 回覆
124 Like 2 Dislike
可以 partial ACATS
用埋D賤招逼人申請CSHK, 唔好理, 照申請CS Int.

如果你係外地工作有外地居住地址, 有交外地稅, 如大陸/台灣, 睇吓可以可以改居住地去申請返張debit card.

大不了再去開HSBC expat / FT, 雖然張debit card 有overseas charge, 總好過用到時撳唔到錢.
CS最衰買唔到新加坡日本股票 淨做美國
哦,原來可以?
之前留言問仲俾人負皮
有冇簡單教學?無我自己試下
最煩係轉出啫
Cs acats轉出係50 usd/25 usd(partial)
CS transfer an account 揀IB
可揀過啲咩
轉入應該唔洗 上面巴打應該問轉入
轉入係唔使呀
間間都極歡迎你轉資產俾佢啦
點會收錢
到轉走時都係一口轉走姐50蚊ok啦
台灣人去美國都免簽證,開IB, CS都可以開US, International
連大陸人開IB, CS都係US, International
唉,香港人就俾人特別照顧
依家你都開到intl嘅
係冇debit card咁解
Accounts > Transfer Account
揀完對面 brokerage 公司入埋 account number 就可以揀 Only specific securities and/or cash amount
on9
咪撚輸打贏要啦,人地分分鐘只係因爲商業原因想香港人開番 CS HK,你咁輸打贏要法又登報又投訴又盛,搞到自己同大陸人無分別
過左一排冇咁hit可能開放返出卡呢
呢家開cs intl係咪最少都要轉usd 25k過去
反而覺得係香港金管 對 credit card debit card 呢對有限制
係,呢個解釋合理好多,我估呢個亦都係點解香港debit card唔盛行嘅原因
睇香港咁多年都冇張全功能嘅visa debit卡就知
cs可能都驚開咁多卡俾香港人會俾金管局周
Lm
香港唔係 bank 嘅公司 出 debit card(如 tap and go, octopus) 要拎 SVF license (好似係
要有debit card先係 不是嗎?
唔合理。

CS international ,冇理由唔知道d人點解有hk 唔開係要開international 的原因。

cut張debit card唔會影響到人走資喎。

佢迫人開hk,d客只會走去其他公司開離戶投資戶口。
所以其實只係 CS HK 魚蛋論,唔會關政治審查事
其實cut都冇計 都要有個美劵商戶口
會照留CS int ac
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞