[唔好懶] 教你點樣開離岸投資户口CS

976 回覆
124 Like 2 Dislike
幾時申請
有呀,我最後打完密碼submit左,咁就搞掂等佢批?
我入到香港電話喎
突然收到冇通知?
有無人係用外國親戚地址申請debit card再寄返黎香港?
其實依家International 版無 debit card,用香港版同 International 版係咪應該無分別?

------------
- 在美國開戶 Introducing & clearing 都是美國嘉信
- 在香港開戶 香港是Introducing 美國是clearing
- 由於clearing firm都是美國嘉信 member of SIPC, 所以帳戶資產都有保障
------------
Source: https://www.ptt.cc/man/Fund/D9F2/M.1267078666.A.2FE.html?fbclid=IwAR2eMtpFsKgSNyYU82fYQoDBmuZ9O-xFyVxKvttOnTEs86fu4Y1ux6kL7gU
有冇人係直接轉美股去CS?
我在大貓一向有買開美股, 最近開完CS Int 想轉走一部份去CS.
想知大家有冇經驗點做.
之前在CS 填咗Transfer Account form, 但話唔成功.
各位用BNO申請嘅巴打,國藉係咪填UK?
我填左UK佢reject我話唔match.
大貓可能唔support acats
你都係問返大貓啦話要轉走㕸
不過我睇好似每隻股成$150 usd
安排移民中/ 預計長期離港於外地工作
ban broker

開戶要成20萬。。。。
CS門檻嘛
大家都知
幾日前登記戶口兼填埋W-8BEN, 但之後log-in就話 W-8BEN Expired, 要人填多一次. 填多一次log-in又話 W-8BEN Expired. 點解會咁?
應該係放支票用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞