[唔好懶] 教你點樣開離岸投資户口CS

976 回覆
124 Like 2 Dislike
你預通常最早都夜晚八點後
估計佢哋應該八點開工
我果次係下午返緊工果陣打黎
唔該,返去試下先
ib hk 係香港管,其實若果買非港股,點管?
好似幾有道理
8號交網上申請 今日收到email叫打電話
廣東話等太耐最後撳左英文,當練Oral
係呀,都係早兩個禮拜填好網上資料,等咗1個禮拜,就打電話嚟問嘢就開咗戶口。 不過電話裏面就講明依家冇得申請debit card,居住地原因。 用住先啦,主要目的喺離岸,唔喺用錢,有需要就唔駛搞咁多啦,收喺餅乾罐好過啦。
就算佢凍結唔到你美國資產 但係香港分公司唔幫你處置或者控制資產, 咁又點計?
英文女仔嚟喔,佢開場白就係話有sell CS HK 架,話服務仲好好又貼身都係offshore。 我回答都係嘅,不過我哋唔信任HKMA管理下的公司,所以先選你Int。 你唔同我開,我就繼續用Firstrade都唔開HK的。 咁佢就停呢part。
週末收到電郵話review account,以為要撳下制確認嗰啲process,點知真喺睇PDF文件咁。 我都係猶疑咗一晚,今朝online chat佢哋,其實都係睇睇份account PDF,實質account 已經active
我都有同阿姐講我唔信hkma, 阿姐仲叫我咨詢法律意見, 睇下cs hk係咪真係唔適合我先再做決定
唔想比人sell 打英文電話
睇返電郵,我喺9/10網上填嘢申請的。 17/10晚上8點幾收長途電話。 20/10 收電郵通知做Account Review。
其實美國果邊應該會有你資料
你要相信美帝,美帝會幫你搞
我8號入表 今日打左去 上載返護照就可以入錢開戶
開戶貼士
用bno,KYC搵英 文人
我冇比人sell 一開波問點解開cs就撻朵td要broker feeCS唔駛
淨係問我之後會唔會cut TD我水佢話會 之後就話補文件就可以wire activate
到時cs hk/ td hk都可能執左免費轉去美國戶口
我就今日香港時間11am打去,不過粵語busy轉左英文,鬼佬好有禮貌
我試過香港時間中午12:xx pm咁上下時間打去
廣東話又係busy, 英文我驚搞唔掂,都係等返廣東話
如果香港時間夜晚打去就好快有人聽
我都覺得啲CS officer好有禮貌, well trained.
CS Singapore嚟緊會執
我估啲客會轉晒去International
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞