[唔好懶] 教你點樣開離岸投資户口CS

976 回覆
124 Like 2 Dislike
就算係窮撚都好
開撚咗戶口先啦

聽電話個阿姐話開戶有排等
窮撚就開Virtual bank 撤資大法啦.
P.S: 剛剛用熟transferWise, 轉錢真係一流. 有冇錢都好, 開番個transferwise同佢張debit card轉帳, 當ATM咁用都得. 特別係CS 香港地址依家唔再出debit card. 可以用transferWise張卡攞生活費.
其實會唔會Revolut 好d? 我見Transferwise bank transfer都要比錢,但係Revolut 就洗
why not both? 邊個匯款好用咪用邊間攞. 反正開account都唔使錢.
依家CS Int免佣喎
我想問收到review email 係咪得架啦?之後就可以匯錢了?另有冇welcome gift例如銀包咁?之前見到巴打好似有
我九月下旬上網申請,一個禮拜內收到KYC電話,再補文件,幾日前收到通知開戶完成,前後需時3星期

利申:舊年用香港身份同地址申請咗香港版,今次用另一個身份同地址開國際版
有無巴打知應該點樣set 先可以轉返d錢返嚟?
想安全?
用Certificate Of Deposit
請問各位我submit online form後, 需唔需要再交埋A Letter of Explanation, 我之前有野填錯左, 我收到E-mail除左補資料外仲見到following step要submit A Letter of Explanation
有咁高咩

安全又要 3% - 5% 難左 d wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞