[唔好懶] 教你點樣開離岸投資户口CS

976 回覆
124 Like 2 Dislike
[置頂]九月九日葵涌人鏈和你拖
誠邀所有在校生 舊生 街坊支持
https://lih.kg/1546755
打Charles Schwab HK 個電話,會有得選廣東話2101 0511
打過第一句問你開咩acc cs international 即時叫你過主 呢到係cs hk
有無人登入驗證個度揀香港電話係收唔到訊息?
晏晝改完email,而家又無得俾我揀email驗證,點算?
我電話都收唔到呀,之後都係email 驗證,你等多陣唔得就打去問啦~
各位 唔洗bno ga
我用香港passport 都開到 資都走晒
重點係個region 唔好揀返hk 因為會redirect 返你去hk cs website 咁說無得申請visa debit card.
我就region揀台灣 其他所有野揀返香港 用香港passport
成功開左international acct
填返張w8-ben form 就會免30% tax
睇黎樓主都係新手
用香港passport 我揀region 台灣 其他資產全揀香港 地址用香港 成功開到international acct
係 所以要打返國際電話 打通後廣東話請按3字
係收唔到 我用email/ 佢打黎 係ok ge
我都係岩岩用BNO開左CS International. 大概用左3星期 (因為交錯左2次文件) 但我每日都會keep住用LiveChat 同 TollFree call update進度。做Wire Transfer都好快,即日就匯曬d錢入CS account到。依家岩岩交form申請緊debit card, 佢話太多香港人申請,所以d申請處理會愈泥愈耐。
我下午改完到而家都無電郵驗證我揀,入唔到去
我都收唔到佢打黎個個驗證電話
W8-BEN免既係美國人要交既Capital Gain Tax,外國人如果透過買stock / preferred stock收dividend的話就要交Dividend Tax,香港人稅率係30%
25%稅
股票買賣唔使,利息要比税,算係咁啦
填返張w8-ben form 就會免30% tax
睇黎樓主都係新手
W-8BEN免既係美國人要交既Capital Gain Tax,外國人如果透過買stock / preferred stock收dividend的話就要交Dividend Tax,香港人稅率係30%
你係美股時段打定日頭打? 通常只會問你account號碼,唔會問你係邊種戶口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞