[唔好懶] 教你點樣開離岸投資户口CS

976 回覆
124 Like 2 Dislike
你認為夠用就OK
想問下Citibank 轉帳去CS個陣咪要打個戶口號碼嘅,CS係international (USD)個度俾咗個8個位嘅戶口號碼。我係Citibank mobile app transfer 嗰個位打完個戶口號碼,佢話錯。其實係點入錢去CS?
唔係咁樣做,你的姓名及CS 8-digit account no. 是打在Remarks 一欄。

name, CS 8-digit no.
at message (optional) [或稱remarks] 一攔
同問
開左十幾日完全冇回音
CS 嘅 CS 話 收得到 就無問題
Account Number 40607595是Charles Schwab & Co., Inc.在美國之Citibank New York戶口號碼。

你在CS 之Account number 及英文姓名是寫在message (optional), 例如:
TAI MAN CHAN 8790-0000
我都係
話同屋企同住呢啲野落哂老豆老母名
無BNO 係咪一定無得搞?
總括:
1. 最少25K美元開戶
2. 每次買賣美股唔收手續費
3. 入錢唔收手續費
4. 轉出錢每次$25美元

我以上講既野岩唔岩?
唔用citi priority
仲有咩方法扔錢過去最平
你錯用咗Global Transfer.
留意,個人Citibank account 是不能Global Transfer去公司Citibank account.

請改用一般overseas transfer (not global transfer).
無BNO, 應該只能開CS HK.
香港passport 開到
收到CS張debit card
不過pass code係咩呢?
印像中無set 過
當我冇問過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞