[唔好懶] 教你點樣開離岸投資户口CS

976 回覆
124 Like 2 Dislike
咁大獲,我仲搞緊張w-8ben form
竟然係咁, 喺香港打畀你 定係美國打畀你先? 通常呢啲唔好用同一個login name, 完全分開,唔好畀佢知你有香港account, 應該會有不同對待
咁即係你未開到account
可以login係畀你熟習嘅環境only
會唔會你誤會咗cs嘅內容, 所有香港居民開international嘅account 都要經cs香港review, review完先可以開international

你個case應該係香港分公司review緊, 未能夠再進一步處理, 並唔係話你要開香港account
我上個禮拜申請左,希望會批
咁hihi....

我最近先申請debit card., 唔知會唔會reject....
不過就算冇debit card, CS都會係我首選

點都好過連system security都做唔好既firstrade
但CS同TD 好似 TD大間啲,同埋大家都有可能彈返去HK
雖然CS已經夠出名
cs 市值大td 一倍
好彩最近收到debit card

不過香港地址會唔會比佢cut card?
應該最大(計managed asset) 係Fidelity, 之後到CS,再到 Wells Fargo Advisors,先到TD
有野想捐可以FB/TG搵我地香港自由之書阿

想支持某間發國難財的五金鋪,但又唔方便親自落去買水買衫? 入黎喇
https://lihkg.com/thread/1573714/page/1

【眾籌】 已集合超過1000名巴絲感想 香港編年史
https://lihkg.com/thread/1379634/page/1

FB: 國難五金, 香港自由之書
唔係掛.. 好彩係咁追 前日已寄出
不過未收到 好撚緊張
我a/c已開,上星期申請卡
以家未有任何消息
Live chat追
想問有無巴打轉過倉黎呢度
用緊富途牛牛想射過黎
因為冇左張咭,咁應該申請cs hk定 cs international? Cs hk 是否under 香港金融系統?
仆街,我都係上星期交form等approve
都係intl好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞