[唔好懶] 教你點樣開離岸投資户口CS

976 回覆
124 Like 2 Dislike
Account如果係CS HK好似唔得
點申請架
上月25日已申請,賣咗W-8 form
到人依家都未收到電話
要點做
我上個月15號申請今日收到電話, 打黎既人話, 最近啲case 一日比一日多, 我諗你遲我10日申請,應該要遲多十日以上先會到你
黎明
我八月十六號申請,中間不斷填錯Form,交啱左隔幾日打去CS問,第二日就有人call我,九月四號成功開左啦。
想問ib射倉去cs點整?方法一樣?
用ACATS 係CS果邊填份form就得
重有一舍simple D既方法去check, 你去Research > Exchange Traded Products > 是但打隻ETF, 如 QQQ
佢應該會有一句叫
Non-US ETFs are available for non-US residents, however, not all Non-US ETFs are available in all countries. Funds in which you are eligible to invest will be displayed to you as available, depending on your country of residence.

如果你account 明明有錢, 但available fund係$0
咁即係佢當你係HK account...
留名
有冇人揀左individual account之後continue冇反應
用IE開, 唔好用chrome or firefox or edge
加adblock白名單
等左成個月,終於收到張debit card
我剩係填咗網上form, 咩都冇print過出黎,又冇得畀我upload BNO
又填咗網上w-8ben
Login佢account佢又咩都唔講我漏咩,等咗6日了
我試完firefox唔得再試chrome
Thx bro
Thx bro
加唔加到入apple pay用
唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞