[唔好懶] 教你點樣開離岸投資户口CS

976 回覆
124 Like 2 Dislike
W-8BEN 係開完account即刻填定開左account 先填架?complete form 條link 一直都開唔到
收過email, 但唔係關於W-8BEN問題
W-8BEN既status寫住Invalid Treaty Claim同埋有Expiry Date係咪即係填好咗W-8BEN?
開account個時有填employer資料係咪即係去到等佢電話既status?
係咪填完資料交完W8再Upload passport然後就要等佢主動搵你?
我見到填完多左個戶口但應該唔係堅野黎?
開住ib hk/td hk先
夠25k再射走係可以免費(ib全免費/td partial acats免費)
美股嘅話真係好難會俾人郁到(即使係hk版受香港政府監管)
因為美國冇可能會俾人咁操控佢股市
對佢成個金融體制信心好大影響
而td同ib都係美國大券商 唔會夠膽咁玩
你要計worst case cs int見你香港地址一樣可以凍結你
起碼24小時
即係拎去銀行/找換店? (WU)
一次過入埋25000?
等佢approved 再Welcome你先入
同問
暫時無咁多
FT 10k免匯費
各位ibhk 過錢去cs int的巴打
如果過USD, 應該過去cs citi domestic, 定international 果個acct no. ?

ib wire 錢走,無得填account 名,好驚射錯...
50蚊trade幾次都係到啦
你用英國地址?
佢應該只係射左去 UK branch 做 KYC
account 應該都係 international
唔洗比 proof 架咩?
個 frd 都係咁
佢話電話問左個 cs 幾次
佢都 confirm 係 int 只係 KYC 交返去 UK
你真係好唔放心 你可以打去 cs Intl toll free hotline 問下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞