[唔好懶] 教你點樣開離岸投資户口CS

976 回覆
124 Like 2 Dislike
Bno 開
喺CS用ACATS
入返你IB個account number
IB每月一次free withdraw
http://www.obu.com.tw/news_04_20150128.php

Google下就知答案,SSN係美國人/做野先有,填左咪當你美國人,自己打電話同cs解釋啦
佢係電話問我嘅, 我話屋企水電煤通通唔係under我個名, 所以只可以用銀行月結單, 佢冇再追問, 好快就成功開到account
唔記之前有巴打話嗰二萬五蚊唔洗長keep。咁其實要擺幾耐就拎得?
佢一樣有min只係唔係二萬五咁解,但幾多仍然冇人確定
至少等到張提款卡黎囉

如果而家唔比卡咪至少攞夠一個月...
香港地址唔係無得拎debit card 咩?
我覺得過左三個月 就無人理
無啦 落左閘了
唔開CS 了,又冇debit card,始終都係外國投資戶口

都係用返expat 或citi 離岸銀行戶口算

銀行都係穩陣d
Expat買美股每單25蚊,你肯比咪得囉
Citi priority算離岸?
我發現好多人錯左重點 明明本身係想離岸走資
但變左係想要debit card
想問下點解先算係成功開戶
已經有人打左電話來
傾左一輪
話我欠W-8
話交左大約一星期到就OK
最後我都登入左填埋交埋
但又好似未用得
連邊度睇A/C NO.想轉帳過去都搵唔到
(可能係我柒)
想問下點先算成功開到
其實拎張transferwise debit card唔係咁難
可必咁執著
CS轉錢返citi bank有無簡易教學? 好迷惘
transferwise係必開
一張卡可以有多貨幣戶口仲要係domestic
PO Box 只可以做收卡,登記住址你可以用mail forward
想問下開左之後mobile phone果度有三角形感嘆號
叫我verify,但按個verify link又無反應
其實係咪一定要verify?
我用 ib, 佢一個月有一次免費提款,我已經好夠用
ib 買外匯個價靚到無敵,完全唔想再用其他方法
你有ib可以唔使用用transferwise唱錢
但可用transferwise borderless接ib嘅美金
IB send usd to my hsbc account ok la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞