[唔好懶] 教你點樣開離岸投資户口CS

976 回覆
124 Like 2 Dislike
想問下我收到呢個email係咪代表我成功開戶啦

congrats
入得錢
香港地址仲有冇得申請check book?
1) ①citibank 0% <—> revolut 0%, ②有人教過用 IB
2) 就算係過河濕腳,都好正常,覺得用人服務 比錢人賺 唔抵,呢個諗法先奇怪。
active左戶口,我試左wire transer usd 1 收到。
如果我keep住長期usd 1 會點?定有無deadline一定要入夠usd 25000
我都想知有無話幾時過到25000
如果唔夠25000會點
CS有講過通常一兩個月內入夠數就ok
基本上冇講實過期限....但你都唔會開完唔理佢咁耐掛

夠25k正式開戶後唔一定要keep 25k
但要keep幾多先唔會比佢close又係冇人知...
最保守既數字就10k,實際可能更低
cs射去ib用市場匯率轉返港紙
剩係電匯嗰part手續費
咁符合到你既要求未?
想知入完錢個account會顯示唔同野?
Active左一排但搞緊citi
citibank 0% <—> revolut 0%
U mean transfer usd?
同意,最少要留十萬、八萬晌香港
whatever supported currencies.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞