[唔好懶] 教你點樣開離岸投資户口CS

976 回覆
124 Like 2 Dislike
“Options” 呢個feature 駛唔駛剔? 佢話要special approval
CS而家係咪冇得申請Debit card了?
LM
同問
如果係外國護照,但地址果啲全部得香港咁仲開唔開到cs int?
我琴晚就係試過由ib trigger ACH
即時ACH又搵唔到我a/c (應該係因為我無checking acc)
傳統ACH個routing no啲資料又奇奇怪怪
明明銀行地址喺CA IB show出黎就話喺IL
所以最後放棄咗
今晚試下喺CS trigger ACATS先
你冇checking a/c 唔會有routing no. 喎
冇routing no. 做唔到ACH
地址係奇怪㗎
最緊要個aba code啱就得
你cs係入唔到因為ib嗰個acc number有英文
social security number 你地點填?
CS 點解無位揀兌其他貨幣?

我無foreign exchange acct?一入HKD 落去就變左USD 匯率既?
我都想知
如果用隔離post英國地址可唔可以開埋ibkr uk
想開options戶口
係咪會俾個人問關於options嘅知識
如果用英文難答好多
填左W-8BEN 交左BNO 係咪等電話就得?

雖然應該有排等
我wire HKD 過去直接幫我轉埋USD
cs玩美股咋喎
緊係淨係得美金啦
想問下個rate靚唔靚?
GOOGLE W8BEN HSBC 有填寫指引
原來連for exchange 都無咁ib 有留低價值wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞