『薪火Post』BNO續期資訊(51) 英國國會之抵壘政策

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
Applicant’s documents

Send the following:
old passport
a colour photocopy of both sides of your Hong Kong permanent identity card
full colour copy (every page including blank pages) of any current or expired passports from other countries that haven’t been cancelled

點解唔洗父母同我出生紙嘅,係咪申請錯左,求解答
我嗰時係叫你ignore之後嗰封email同叫你直接Apply
冇父母所以唔駛寄?
英國可勾出一個像歐盟神根地區出來給香港人去工作居留。
同我一樣
申請人的親屬(不論是否有血緣關係)
有寄到俾佢 我搵果個人係揸bc 但佢唔係專業人士 我無填到佢地址同職業
無填到佢地址同職業
佢要咩你俾咩,無需質疑女皇手下,每個人case唔同,有問題佢會搵你,有需要時先會要求你補。
要比再算
要比再算
咁你都唔明,正正死喺地址同職業囉!正常返緊工都有吧!唔填你叫個PE點幫你批呢!唉......
屌, 原來柒左, 打IDD唔使打(0), 不過通左都要等多10分鐘先有人聽
咁睇佢彈你原因似乎係副簽人資料不全多過唔合資格,你如果真係搵唔到其他朋友幫手,俾過份form同一個朋友,叫佢填齊所有資料啦,如果佢冇正職,你附近張書面解釋,話你盡力搵過,身邊只有呢位朋友可以做到副簽,估計HMPO職員都唔會再難委你。
可能呢排加左人手,處理快左!
佢係半退休打散工既 又唔係正職 你叫佢填佢都唔知點填
我咪試下就咁交
唔該巴打
唔該巴打
有BC, 都起碼填咗好過唔填,我覺得

POSTCODE點填?
9填唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞