『薪火Post』BNO續期資訊(51) 英國國會之抵壘政策

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
想問問網上申請完寄文件 係6個星期要寄到去定係90日要寄到去??
好似係由你上網俾咗錢開始計
包括埋你中間俾HMPO要求你再補交文件嘅時間
例如1/7上網申請,無論中間發生乜事,都要喺28/9前完成
照去,有問題佢會你補,輕鬆啲啦
1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

Postal code 就打000000
British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
好,thanks
都話咗有人試過得,印返朋友scan嘅簽名本!當然PE受唔受由佢決定,唔得會要求補
彩影都可以試嘅,而且個人唔建議寄手上正本,所以彩影同去入境處攞張新嘅都得,甚至提供唔到寫信解釋亦有,唔得會叫你再補。
副簽如果搵阿嫂係唔係都算relatives
副署問題...我搵唔到有效護照副署人
只有過期BNO+專業人士
請問有機會嗎?
....警署
唔該巴打錫你春袋
樓上有人試過搵過期BNO嘅人副簽
HMPO要求再搵過另一個人副簽
基本上唔可行
噚晚先有人問,你不如睇doc啦
1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

Postal code 就打000000
British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402

今日寄出空郵掛號,開始計時
Thx巴打解答

咁想問可唔可以揾身處歐洲的歐盟人做副署人?
因為地理位置太遠HMPO會唔會Ban?
(上年有係香港見過面)

我系統答完問題,系統叫副署人online確認,但教學上係要相背簽名,新政策黎?
有冇巴打已經試過,係唔洗同副署人見面簽相?
Ask someone to confirm your identity
They can confirm your identity online without a printed photo.
申請分開,如果大家寄嘅地址一樣,文件及護照可以一齊寄,信封寫其中一個PEX no,文件記得分返清楚,如果要share嘅要寫清楚,全部彩影文件可雙面印,我係手機影自己印,所有印出嚟嘅影象要清晰。另外如要正本文件,可嘗試彩影方式,如果驚嘅去申請攞一份核實副本。郵寄方面空郵掛號係合理價錢,但總有失件風險。大型國際速遞公司聲稱使命必達,收十倍價錢,風儉由人。
想問問old passport details 填特衰定係舊bno個本?
For example, B235014 我睇返我本bno無英文字開頭
EU人要用paper form
Online 應該由居英英籍人士先做到,你朋友可以試,試咗得記得報告,因為無乜類似個案。
睇doc
一定會
除非係邊個process入面唔見咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞