『薪火Post』BNO續期資訊(51) 英國國會之抵壘政策

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
你會唔會揀錯申請人於英國?
應該無喎...我跟YOUTUBE 咁教黎做
想問下各位巴打,依家係咪要copy曬成本特衰寄去hmpo,因為我同老豆老母申請緊佢哋嫌墨貴
返公司印
可以寄正本
可唔可以兩份申請一齊寄?
衰啲講句
如果連colour print都嫌貴其實最好唔好申請啦
都係有限錢姐,最多咪幾百蚊,做仔女嘅不如幫佢地俾埋錢啦
咁都嫌貴,叫佢地留返做中國人啦。
分兩個FOLDER入兩份申請,再將兩個FOLDER放入一個公文袋寄
感謝👍🏼好人一世平安
咁我要解釋俾佢地知係咪真係要嘛
係我家人case,無父母出世紙,寫信解釋,自己張就手機影做返文件出嚟!噚日收埋護照添!
但要小心被剪角,我就係連已過期廁板一齊寄去續領BNO,被剪角寄返黎!
係有人寄咗張正皇冠頭出世紙去,結果返嚟文件無咗呢張,所以唔建議寄過去,折衷做法影印,或者認真啲去入境處出返核證副本,每張$140,出多幾張都可以!
HELP我柒左, 我禁錯左UK PASSPORT 應該要點做好?
可以
俾晒錢?已有申請號碼?等佢地辦公時間Webchat問點解決啦,睇黎一定要職員幫手處理。
已經比左錢...有申請號碼, 頂!!好嬲自己做左咁多步而家先知禁錯左第一步好想喊出黎
使乜問啫,啱啱先講完,只有申請BN(O)或者CI時,如果你未夠11歲又持有身份證先會簽發身份證,出BDTC護照係唔會,你揸住張寫住首次簽發日期係96年10月嘅身份證,仲可以代表到啲咩呀
online 可以啦,英國公民又係英國居住。
唔難解決既事,唔使擔心,最緊要你英文應該到Webchat對答,職員一定幫到你!
HELP我柒左, 我禁錯左UK PASSPORT 應該要點做好?
俾晒錢?已有申請號碼?等佢地辦公時間Webchat問點解決啦,睇黎一定要職員幫手處理。
已經比左錢...有申請號碼, 頂!!好嬲自己做左咁多步而家先知禁錯左第一步好想喊出黎
唔難解決既事,唔使擔心,最緊要你英文應到Webchat對答,職員一定幫到你!

我登入左上圖之後佢都有得比我簡, 之後簡左用PAPER 就比我下載
唔知係咪轉左版面定係我自己第一步果陣禁錯左
其實係邊到睇到我係申請UK定BNO?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞