『薪火Post』BNO續期資訊(51) 英國國會之抵壘政策

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
上個post有問關於身分證大法detail 但係爆咗post
想問下如果本身爸爸媽媽bno無我名但係身分證大法三點都符合
呢個位都係填返YES然後report lost/stolen
因為我見如果填NO無下面呢版出現
我得特衰同BNO,1同4包咗, 所以唔係好知紅字3講緊咩,應該唔洗理?
自膠咗先
唔可以係親人簽
我打左幾個鐘, 仲未打得通
啱啱我朋友都話打咗好耐仲未通

睇doc睇doc睇doc
屌cls個post推得咁快
5號送到
6號join queue
7號收到email話漏左deed poll
8號再寄過去
12號寄到 不過要寄去Durham 唔係unbeliverpool
今日就approved

俾左
- HKID colour copy
- HKSAR Passport full colour copy
- 出世紙 colour copy
- 父母結婚婚書 colour copy
- BNO專業人士副簽
- Deed Poll (補交一定要我俾正本)
- 學資處grant loan還款信 同 CRE信正本
- 正本BNO過期成廿年 BB仔相

啱啱收到新BNO啦
乜獎都冇中
冇變BC 冇印錯身分證號碼 封面冇斜
有fish and chips印記
你有就俾,無嘅俾條毛?
If this applies如果唔明請google一下
除左副署form 乜都寄哂返黎
好彩Deed Poll有返黎
老豆5x歲冇連登帳代佢問
想請問如果當first passport application,係咪要影相upload soft copy同埋2張普通証件相hard copy for副署
你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕
填返YES然後report lost/stolen
結咗婚未先
結咗就算
兩日一個POST
69都未試過
但我都要人簽先成功申請到
睇DOC
你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕
搵唔到副署就寫信解釋
而家淨係需要網上交
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞