『薪火Post』BNO續期資訊(51) 英國國會之抵壘政策

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
用家第三十一頁留名
lm
我諗你依家只可以寫信解釋話你揀錯,之後寄咗依家佢要求要你寄嘅嘢先,等佢睇下有咩要你後補。
我想問唔見皇冠頭係咩意思?寄失定係點,同埋唔得比140蚊咁舊果張仲有用?
140補領嗰張已經唔係皇冠時代嘅出世紙嚟,只係government copy
但係都係出世紙,可以用嚟寄過去
罷定唔罷
【真係攬炒咩】升級大三罷,九月百萬炒
https://lih.kg/1481216

今年年尾,流通總數量應該有30-40萬

斷估無痛苦
又係朋友個親戚個朋友個親戚,叫佢唔好亂諗故仔啦... BNO由英國政府發出,入境歲點幫你朋友個親戚取消到,咁同用明朝上方寶劍斬清朝既官有乜分別?
你個回覆剛好去到第三十二頁...
話時話,巴打你朋友或者佢個親戚係咪藍屍?作既故仔好有香港G報、港人港地風格,都係咁荒謬...
補充一下,放棄英籍需要支付372英鎊,如果入境處咁闊綽幫大家嘅話,咁真係多撚謝
HELP岩岩申請左...
佢SEND 左個EMAIL 比我點解唔係副簽張紙而家係ONLINE?

1. Ask someone to confirm your identity
They can do this online. You need to sign into your application to check who can do this and provide their details.
係 我本身有本bb仔樣既bno 02年過期
好似你畀咗錢之後佢會轉到另一頁紙之後拉落啲有得揀咩副署方式架喎
要成四千銀咁Q貴? 如果林奠老公同兩個仔願意申請放棄英籍,我願意出晒錢,留低一齊做大灣區人!
其實特衰政府有冇database會搵到邊個會有BNO
Sign in 左後問我YES 定NO.想問PEX 同POD 分別係咩?
Does your application reference begin with PEX or POD?
You’ll find this in your confirmation email.
入境處會唔會有申請紀錄
果陣佢地負責搞
我認為有,因為BNO名單始終由香港淪陷前已有,但點都唔可能由淪陷後入境處可以代為取消..
程序中應該係無,英國佬97前將國民資料完全移走。
實際上,以前有無人做二五偷偷留底就天曉得。

個版面唔同你地
問咗兩老 兩個都係80前已經扺壘政策到港 有永久居民身分 (雖然唔明點解會揸CI去東南亞旅行)
下一步就係要check到底我嗰陣阿媽係幫你申請咗BDTC定BNO

祝大家都好運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞