『薪火Post』BNO續期資訊(51) 英國國會之抵壘政策

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
【英重量級議員 促給港人完整英國國籍】

英國下議院外交委員會主席圖根達特(Tom Tugendhat)呼籲,政府應給予香港人完整的英國國籍,作為與北京對峙的一種保障。(法新社)

1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

Postal code 就打000000
British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
問題短期內唔會見面
冇得online又係死路
再搵下有冇bno朋友
paperform有埋張相
pdf format
你直情唔駛寄俾佢畀個file佢叫佢print sign順手寄埋過去hmpo度就得啦
lost 係咪一定要報失紙?
如果寫清楚PEX no.
你嘅supporting document同副簽paper form分開兩次寄應該冇問題
當然最好係同一份mail啦,不過咁嘅情況冇計
岩岩終於寄左
郵差叔叔話「呢排好多人申請,我都係今日既第4、5個
大家都知咩事啦,香港人加油

Btw 唔知點解有啲驚會reject 想問下有咩情況會reject
我岩岩都寄左
希望成功!

想問: 所有正本都會歸還? 寄番去住處?
我係係五月尾申請,當日寄文件時郵差哥都係咁話「我都啱啱收到,都好明白,其他寄英國既事等我幫你」個下好感動

大家都明

但我想講,就算平權後,大家都要盡量支援無 bno 既手足!
你申請時填既地址,因為你上網交費個時有收埋你回郵郵費既
會,而且可能幫你剪埋角,風險自理。
我係其中一個
曾經持有嘅都一定批,係文件齊唔齊啫,交齊幫到佢哋批,交唔足都要寫信解釋一下,會幫到成件事,總之跟足要求,女皇手下辦事你都要交俾佢哋㗎喇,等消息啦。
我呢個價係包咗兩份申請一齊寄。絲打份文件應該好足料下。
我今日寄用左特快
$245
嗯,其實同你一樣,我係2份件嘅申請一齊寄
特衰雙面,再2in1,所以係輕嘢$56.5抵玩
巴打話叫你英國朋友另外寄去hmpo咪得
佢如果佢本current passport係英國國內攞嘅話
可以online countersign
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞